NederlandWereldwijd

Reisadvies Colombia

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De Nevado de Ruiz-vulkaan vertoont verhoogde activiteit. De Colombiaanse autoriteiten waarschuwen sinds 24 maart 2023 dat de vulkaan kan uitbarsten. Bij een uitbarsting zullen de departementen Caldas, Cundinamarca (Bogota), Risaralda, Tolima en Quindio geraakt worden. Reist u in dit gebied? Houd het lokale nieuws goed in de gaten en volg het advies van de lokale autoriteiten op. De kleurcode van het reisadvies voor Colombia is gedeeltelijk rood, oranje en geel. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode en oranje gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.
Laatst gewijzigd op: 13-04-2023
Nog steeds geldig op: 13-04-2024

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar rood gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar rood gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: Let op, veiligheidsrisico’s

  • U kunt reizen naar geel gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies