Nederland Wereldwijd

Reisadvies Benin

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van Benin is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 17-05-2022
Nog steeds geldig op: 20-05-2022

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar rode gebieden te reizen. Reis niet naar de nationale parken Pendjari en Parc W, en naar het grensgebied 20 kilometer vanaf de grens met Burkina Faso en Niger (ten noorden van Malanville). In dit gebied komen geregeld terroristische aanvallen voor vanuit het noorden. Beide parken zijn gesloten voor publiek. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied in het oosten ten noorden van Nikki langs de grens met Nigeria. Er is een verhoogde kans op ontvoeringen en (terroristische) aanslagen.
  • Gaat u toch naar oranje en rood gebied? Dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid. In rode en oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode voor een groot deel van Benin is geel. U kunt reizen naar geel gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Benin? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Benin? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies