Nederland Wereldwijd

Reisadvies Benin

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Benin is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Het gebied in en rondom de nationale parken Pendjari en W en de grensgebieden met Burkina Faso, Niger en het noorden van Togo zijn onveiliger geworden. De nationale parken zijn niet toegankelijk, reis er niet naartoe. In en rondom de parken hebben extremistische groepen die banden hebben met Al Qaeda en Islamitische Staat gewelddadige aanvallen uitgevoerd, onder meer in Matéri, Dassari, Tanguiéta, Banikoara, Karimama, Monsey en Malanville. De onveiligheid op de weg tussen Kandi en Malanville is toegenomen. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 26-01-2023
Nog steeds geldig op: 03-10-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de nationale parken Pendjari en Parc W, en naar het grensgebied 20 kilometer vanaf de grens met Burkina Faso en Niger (ten noorden van Malanville). In dit gebied komen geregeld terroristische aanvallen voor vanuit het noorden. Beide parken zijn gesloten voor publiek. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk naar Tanguiéta en het gebied ten zuidwesten van het nationaal Park Pendjari, dat grenst aan Togo (ten westen van de lijn Tanguiéta tot aan Boukoumbé).
  • Dit geldt ook voor de gebieden en wegen rondom Banikoara, Kandi, tot aan Malanville en Segbana en de grensgebieden met Nigeria noordelijk van Pèrèrè. Er is hier een verhoogde kans op ontvoeringen en (terroristische) aanslagen.
  • Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

Verder in dit reisadvies