Nederland Wereldwijd

Reisadvies Benin

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Benin is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Het gebied ten zuidwesten van het nationaal Park Pendjari is onveiliger geworden. Jihadisten hebben een terroristische aanslag gepleegd in Matéri. Ook is er een aanval geweest op een politiepost in Dassari. Het leger heeft het gebied onder controle, maar de situatie blijft onzeker. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 26-08-2022
Nog steeds geldig op: 30-09-2022

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de nationale parken Pendjari en Parc W, en naar het grensgebied 20 kilometer vanaf de grens met Burkina Faso en Niger (ten noorden van Malanville). In dit gebied komen geregeld terroristische aanvallen voor vanuit het noorden. Beide parken zijn gesloten voor publiek. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het gebied ten zuidwesten van het nationaal Park Pendjari. Het is daar onveiliger geworden. Reis ook alleen als het nodig is naar het grensgebied in het noordwesten (ten westen van de lijn Boukoumbé tot Tanguiéta) en in het oosten ten noorden van Nikki langs de grens met Nigeria. Er is een verhoogde kans op ontvoeringen en (terroristische) aanslagen. Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.  
  • Gaat u toch naar oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Benin? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies