Reisadvies Micronesië

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 13-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Buitenlandse reizigers worden niet toegelaten voor toeristische doeleinden alleen voor noodzakelijke reizen. Alleen ingezetenen en personen die een werkvergunning hebben voor Micronesië worden toegelaten. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Micronesie

Reischecklist Micronesië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Micronesië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar Micronesië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.
 • Micronesië heeft geen ambassade of consulaat in Nederland of elders in Europa. Voor het aanvragen van een visum of andere consulaire zaken kunt u contact opnemen met de ambassade van Micronesië in de Verenigde Staten van Amerika (informatie in het Engels).

 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op Micronesië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Micronesië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Micronesië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Naar boven

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in 'oranje' gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 

Natuurgeweld

Tropische stormen en orkanen

Op Micronesië kunnen van juni tot en met oktober tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u ter plaatse over de situatie.

Bent u in Micronesië en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de websites van:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op Micronesië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Naar boven

Verkeer

Luchtverkeer

Er zijn geen directe Europese vluchten en ook weinig internationale vluchten naar de eilandengroep. De enige vliegtuigmaatschappij die naar Micronesië vliegt is United Airlines. Neem contact op met uw reisorganisatie voor de actuele informatie.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De hoofdwegen zijn in redelijke staat, de secundaire wegen zijn slecht onderhouden en soms alleen toegankelijk met een 4x4. Er wordt aan de rechterkant van de straat gereden. Vermijd het rijden in het donker omdat de wegen niet altijd verlicht zijn. Ook voetgangers gebruiken de hoofdwegen.

Er is geen openbaar vervoer op Micronesië. De reiziger is aangewezen op onafhankelijke taxi’s (vooraf ter plaatse te reserveren) en/of huurwagens (te regelen via het hotel).

Bootverkeer

Er is weinig bootverkeer tussen de eilanden. De lokale operators vervoeren reizigers met kleine motorboten die niet voldoen aan de Europese normen die u gewend bent zoals reddingsvesten en andere veiligheidsuitrusting. 

Naar boven

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Micronesië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Micronesië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Micronesië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken  (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen

Er geldt tot nader order een algemeen inreisverbod voor alle buitenlandse reizigers. Voor meer informatie zie de website van de lokale overheid  (informatie in het Engels). Alleen ingezetenen en personen die een werkvergunning hebben voor Micronesië worden toegelaten. 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Micronesië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Naar boven

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden.  Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Micronesia.  

Drugs

Het in bezit hebben van drugs (ook soft drugs) is strafbaar op Micronesië. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs kan leiden tot een gevangenisstraf en geld boete. Voor een overzicht van de straffen en de gevolgen hiervan kunt u lezen via de link van de overheid van Micronesië (informatie in het Engels).

Homoseksualiteit/LHBTIQ

Homoseksualiteit/LHBTIQ wordt geaccepteerd in Micronesië en er zijn wetten tegen discriminatie op basis van sexuele geaardheid. Maar Micronesië blijft conservatief en openlijke uitingen van genegenheid tussen partners van hetzelfde geslacht kunnen beledigend worden opgevat. Houd hier rekening mee.

Valuta

Op Micronesië wordt in USD dollars betaald. Creditcards worden in de meeste hotels geaccepteerd. Er zijn beperkt ATM automaten beschikbaar.

Telefonische bereikbaarheid

Er is geen telefonische bereikbaarheid via uw mobiele telefoon met uw thuisland op Micronesië.

Naar boven

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Micronesia en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 911.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op Micronesia

Er is geen Nederlandse ambassade of consulaat op Micronesia. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Manilla (Filipijnen).

Er zijn geen ambassades van andere lidstaten van de Europese Unie in Micronesië. Alleen de Verenigde Staten, Australië, China en Japan hebben een ambassade in het land. 

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Naar boven