Reisadvies Frans-Polynesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-04-2019 | Nog steeds geldig op: 23-04-2019

Vanaf 1 november 2018 is het Nederlands honorair consulaat in Papeete gesloten. U kunt terecht bij de Nederlandse ambassade in Wellington.

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Wellington (Nieuw Zeeland), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van dit advies is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

Naar boven

De laatste ontwikkelingen

Vanaf 1 november 2018 is het Nederlands honorair consulaat in Papeete gesloten. U kunt terecht bij de Nederlandse ambassade in Wellington.

Volg de laatste ontwikkelingen ook via de Facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland.

Download de 24/7 BZ Reis app in Google Play of de App Store.

Blijf bereikbaar in crisissituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Naar boven

Algemeen

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Frans-Polynesië.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112, 17 (politie), 15 (ambulance), 18 (brandweer).

Geen Nederlandse ambassade op Frans-Polynesië

Er is geen Nederlandse ambassade op Frans-Polynesië.  Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw Zeeland.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

Per 1 november is het Honorair Consulaat gesloten.

U kunt ook contact opnemen met een ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Naar boven

Criminaliteit

Criminaliteit komt weinig voor op Frans-Polynesië. Diefstal komt soms voor. Bewaar daarom uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.

Naar boven

Lokale wetten, regels en gebruiken

Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u een land bezoekt, moet u zich aan deze wetten, regels en gebruiken houden. Net zoals de inwoners van het land zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.

Drugs

Op Frans-Polynesië is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs op Frans-Polynesië veel zwaarder is dan in Nederland.

Naar boven

Blijf bereikbaar in noodsituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Naar boven

Gezondheid

Duikers met decompressieziekte

Voor duikers zijn er geen decompressiekamers beschikbaar op alle eilanden van Frans-Polynesië. Bij ernstige decompressieziekte kunnen duikers alleen op het hoofdeiland Tahiti terecht. Door de uitgestrektheid van het land kan vervoer naar Tahiti lang duren. De meeste  duikscholen hebben de standaard behandelingsuitrusting die aan de PADI-norm (Professional Association of Diving Instructors) voldoet.

Evacuatie bij medische problemen

Medische voorzieningen in het buitenland kunnen beperkt zijn. Als u een ongeluk krijgt of ziek wordt, kan het daarom nodig zijn dat u medisch geëvacueerd moet worden. Bijvoorbeeld naar een land in de buurt of naar Nederland. De kosten van een medische evacuatie zijn hoog. Houd hier rekening mee en raadpleeg voorafgaand aan uw reis uw reisverzekering. Worden deze kosten niet door uw zorgverzekeraar gedekt? Zorg dan voor een goede reisverzekering. 

Dokter of ziekenhuis

Moet u in het buitenland naar de dokter of in een ziekenhuis worden opgenomen? Dan dekt uw basiszorgverzekering deze kosten meestal. Het bedrag dat wordt gedekt, is 6 maximaal gelijk aan de kosten van de behandeling in Nederland. In sommige landen zijn deze kosten hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk u hiervoor extra te verzekeren. Dat kan via een aanvulling op uw basiszorgverzekering of door een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Naar boven

Natuurgeweld

Op Frans-Polynesië kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

De eilanden van Frans-Polynesië liggen in een aardbevingsgevoelig gebied. Er zijn soms zware aardbevingen.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Naar boven

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u als toerist met de Nederlandse nationaliteit een visum nodig als u langer dan drie maanden in Frans-Polynesië verblijft.

Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Frankrijk in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Naar boven

Tips van de ambassade

Overweegt u een bezoek aan Frans-Polynesië? Kijk dan ook op: Haut-Commissariat de la République Polynésie française.

Naar boven

Wijs op reis

Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Naar boven