Nederland Wereldwijd

Verblijfsvergunning kwijt, gestolen of verlopen in Marokko

Bent u in Marokko? En wilt u een inreisvisum aanvragen om te reizen naar Nederland? Bekijk hoe u dit visum aanvraagt.

Informatie: Heeft u geen visum nodig voor uw reis naar Nederland? Dan hoeft u geen inreisvisum aan te vragen. U heeft wel andere documenten nodig. Bekijk wat u nodig heeft om zonder visum naar Nederland te reizen.
Weet u niet zeker of u een visum nodig heeft? Vul de visumwijzer in.

Verblijfsvergunning verloren of gestolen

Na diefstal of verlies van uw verblijfsvergunning in het buitenland kunt u niet zomaar terugreizen naar Nederland. U heeft daarvoor een inreisvisum nodig. Hiermee toont u aan dat u een verblijfsvergunning had en dus in Nederland mag wonen en werken. Bijvoorbeeld als de luchtvaartmaatschappij, de Koninklijke Marechaussee of de grenspolitie daarnaar vraagt.

Verblijfsvergunning verlopen

Is uw Nederlandse verblijfsvergunning niet meer geldig? Wat u moet doen hangt af van waar u bent.

Ik ben in Nederland

Gaat u op reis naar het buitenland? En ontdekt u in Nederland dat uw verblijfsvergunning tijdens die reis verloopt? Vraag voordat u op reis gaat een terugkeervisum aan. Dit visum is nodig om terug te keren naar Nederland. Kijk op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voor informatie over het aanvragen van een terugkeervisum.

Ik ben in het buitenland

Bent u al op reis in het buitenland? En is uw Nederlandse verblijfsvergunning niet meer geldig? Vraag dan een inreisvisum aan in het land waar u bent om naar Nederland terug te kunnen reizen.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag?

U heeft de volgende documenten nodig voor een inreisvisum:

  • een paspoort of ander reisdocument met tenminste 2 blanco pagina's. Uw reisdocument moet in de afgelopen 10 jaar zijn afgegeven. En nog minimaal 3 maanden geldig zijn op de datum waarop u terug naar Nederland reist
  • een compleet ingevuld aanvraagformulier voor een Schengenvisum. Zet uw handtekening er pas op als u bij de externe dienstverlener (zoals VFS Global of TLScontact) of de ambassade of het consulaat bent
  • een recente pasfoto volgens de Nederlandse vereisten
  • als u jonger bent dan 18 jaar: een bewijs van toestemming van uw ouder(s) of voogd(en) (informatie in het Engels) en een kopie van hun paspoort of identiteitskaart
  • uw reisschema naar Nederland
  • als uw verblijfsvergunning kwijt of gestolen is: een kopie van uw verblijfsvergunning (als u die heeft) en een politieverklaring. Kunt u geen aangifte doen? Dan stelt u een eigen verklaring op
  • als uw verblijfsvergunning niet meer geldig is: uw verblijfsvergunning

Terugreizen met inreisvisum

Met een inreisvisum kunt u:

  • terugreizen naar Nederland
  • via een ander Schengenland terugreizen naar Nederland. In dat geval staat op het inreisvisum via welke landen u naar Nederland kunt terugreizen.

U kunt het inreisvisum niet gebruiken om in een ander land dan Nederland te verblijven.

Bent u na uw reis weer terug in Nederland? Bij de IND kunt u een nieuwe verblijfsvergunning aanvragen.

Hoe lang duurt de aanvraag?

Het duurt maximaal 15 dagen totdat uw inreisvisum klaar is.

Hoe lang is het inreisvisum geldig?

Het inreisvisum is meestal 7 dagen geldig. U moet dan binnen 7 dagen naar Nederland reizen. Soms is het visum langer geldig. Op uw visum staat binnen welke periode u naar Nederland moet terugreizen.

Inreisvisum aanvragen in dit land of gebied

Een inreisvisum kunt u alleen aanvragen bij VFS Global. Via de website van VFS Global kunt u online een afspraak maken. Als het afsprakensysteem volgeboekt is, dan kunt u een mail sturen naar RAB-CA@minbuza.nl. De ambassade in Rabat faciliteert dan een afspraak bij VFS Global.