NederlandWereldwijd

Mijn verblijfsvergunning voor Nederland is (bijna) verlopen in het buitenland. Wat nu?

Verloopt uw verblijfsvergunning voor Nederland (bijna) terwijl u in het buitenland bent? Volg de stappen om te zien wat u moet doen.

Let op: Bent u in Nederland en gaat u binnenkort op reis? En verloopt uw verblijfsvergunning tijdens die reis? Dan is uw situatie anders. Lees op IND.nl wat u moet doen als uw verblijfsvergunning verloopt en u nu in Nederland bent.

Stap 1: Verleng of vernieuw uw verblijfsvergunning

Kijk op uw verblijfsvergunning (het pasje) of u een verblijfsvergunning heeft voor bepaalde tijd (type I of III) of voor onbepaalde tijd (type II of IV). Kies daarna uw situatie om te zien of u uw verblijfsvergunning moet verlengen of vernieuwen.

Stap 2: Check of u visumplichtig bent 

U bent visumplichtig als u de nationaliteit heeft van een land in de lijst met visumplichtige landen. Bekijk daarom eerst de lijst met visumplichtige landen. Kies daarna uw situatie om te zien wat u moet doen.

Stap 3: Check of u een visum moet aanvragen

Reist u vanuit een land in het Schengengebied? Dan heeft u mogelijk geen visum nodig voor uw terugreis naar Nederland. Bekijk eerst de landen in het Schengengebied. Kies daarna uw situatie om te zien wat u moet doen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.