Nederland Wereldwijd

Verklaring over de burgerlijke staat in Venezuela

Heeft u in Venezuela een verklaring omtrent de burgerlijke staat nodig? Vraag de verklaring dan aan bij de lokale autoriteiten.

Verklaring voor gebruik in Venezuela

De Nederlandse ambassade in Caracas geeft geen verklaringen omtrent de burgerlijke staat af als u die nodig heeft voor gebruik in Venezuela.

U moet zich wenden tot het "Servicio Administrativo Identificación Migración y extranjería (Saime)" om een “Datos filiatorios” op te vragen.

Als u in Venezuela woont, kunt u deze verklaring online aanvragen: https://saime.gov.ve (alleen via een lokale browser bereikbaar).

Verklaring voor gebruik in Nederland

Als een Nederlandse overheidsinstantie u vraagt om een verklaring omtrent de burgerlijke staat, afgegeven door de ambassade, dan kunt u die verkrijgen op vertoon van de originele verklaring "Datos filiatorios". Deze verklaring mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Voor de aanvraag moet u kopieën van de volgende documenten overleggen:

  • Een geldig identiteitsbewijs.
  • Een adres en bewijs van woonplaatsregistratie.

Procedure voor verklaringen aanvragen

Let op: Coronavirus/Covid19: de ambassade is in ieder geval tot nader order gesloten voor publiek. Alle afspraken zijn of worden afgezegd. Het is nog niet bekend wanneer de ambassade weer open gaat. Check deze pagina regelmatig om te zien of de situatie veranderd is.

Maak via het online afsprakensysteem een afspraak voor het aanvragen van uw verklaring.

Betaling

Bekijk het overzicht van de consulaire tarieven voor de kosten en de betaalwijze.

Nog vragen?

Heeft u vragen? Stuur ons een e-mail via het contactformulier.