Reisadvies Eritrea

Laatst gewijzigd op: 04-04-2017 | Nog steeds geldig op: 22-11-2017

Blijf bereikbaar in crisissituaties. Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Download 'Kaart bij reisadvies Eritrea' (PDF, 157 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Khartoum (Sudan), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van dit advies is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

Naar boven

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de 24/7 BZ Reis app  in Google Play of de App Store.

Blijf bereikbaar in crisissituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.  

 

Naar boven

Algemeen

In heel Eritrea zijn er reisbeperkingen. Volgens de autoriteiten draagt deze maatregel bij aan de veiligheid van buitenlanders.

Reisvergunning voor reizen buiten Asmara

Wilt u buiten de hoofdstad Asmara reizen? Dan is een reisvergunning verplicht. Deze kunt u verkrijgen bij het ministerie van Toerisme. Of bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. U kunt maar voor een beperkt aantal bestemmingen een reisvergunning ontvangen. Meestal mag u tussen Asmara, Keren en Massawa reizen. U moet uw reisvergunning wel op tijd aanvragen.

Landmijnen in delen Eritrea

In grote delen van Eritrea liggen landmijnen. Reis daarom alleen over verharde en veelgebruikte wegen.

Slechte verkeersveiligheid na zonsondergang

Na zonsondergang is het gevaarlijk op de weg. Andere weggebruikers rijden vaak in slecht verlichte auto’s. Er kan ook vee op de weg lopen. En de (bochtige) wegen zijn soms in slechte staat. Daarom is het raadzaam om alleen overdag te rijden. Reis alleen over wegen of langs routes die in de reisaanvraag staan. U heeft dan geen toestemming om te reizen langs andere routes. 

Geen Nederlandse ambassade in Eritrea

Er is geen Nederlandse ambassade in Eritrea. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Khartoum, Sudan. Houd er dan wel rekening mee dat deze ambassade maar zeer beperkte consulaire bijstand kan verlenen.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Asmara.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Naar boven

Onveilige gebieden

Reis niet naar de grensgebieden van Eritrea inclusief de veiligheidszones. Dit advies geldt ook als u toestemming krijgt van de autoriteiten om te reizen naar dit gebied. Het gehele grensgebied is onveilig.

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de rest van het land.

Veiligheidszone in grensgebied

In de grensgebieden van Eritrea met Sudan en Ethiopië is een militaire veiligheidszones ingesteld. In deze zone zijn regelmatig geweldsincidenten.

Deze zone is afgekondigd door de Verenigde Naties. Militairen zijn in deze zone ingezet. Deze veiligheidszone loopt vanaf de grens 25 kilometer het grondgebied van Eritrea in.

De veiligheidszone ligt ook op de grens tussen Eritrea en Sudan. Met deze zone wordt alleen de grens zelf bedoeld. Het gaat om het gebied ten noorden en ten westen van de lijn Mersa Gulbub, Afabet, Agordet, Barentu en Biyakundi.

Piraterij en berovingen in zuiden Rode Zee

In het meest zuidelijke deel van de Rode Zee komen piraterij en gewapende berovingen voor. Voor de commerciële vaart en particuliere zeiljachten bestaat er een groot risico op kaping.

Naar boven

Lokale wetten, regels en gebruiken

Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u een land bezoekt, moet u zich aan deze wetten, regels en gebruiken houden. Net zoals de inwoners van het land zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.

Naar boven

Blijf bereikbaar in noodsituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Naar boven

Gezondheid

Evacuatie bij medische problemen

Medische voorzieningen in het buitenland kunnen beperkt zijn. Als u een ongeluk krijgt of ziek wordt, kan het daarom nodig zijn dat u medisch geëvacueerd moet worden. Bijvoorbeeld naar een land in de buurt of naar Nederland. De kost en van een medische evacuatie zijn hoog. Houd hier rekening mee en raadpleeg voorafgaand aan uw reis uw reisverzekering. Worden deze kosten niet door uw zorgverzekeraar gedekt? Zorg dan voor een goede reisverzekering.

Dokter of ziekenhuis

Moet u in het buitenland naar de dokter of in een ziekenhuis worden opgenomen? Dan dekt uw basiszorgverzekering deze kosten meestal. Het bedrag dat wordt gedekt, is maximaal gelijk aan de kosten van de behandeling in Nederland. In sommige landen zijn deze kosten hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk u hiervoor extra te verzekeren. Dat kan via een aanvulling op uw basiszorgverzekering of door een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Naar boven

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Eritrea in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Naar boven

Wijs op reis

Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Naar boven

Blijf op de hoogte