Reisadvies Antigua en Barbuda

Laatst gewijzigd op: 27-09-2017 | Nog steeds geldig op: 20-01-2018

Antigua en Barbuda kampen momenteel met de gevolgen van de orkanen die over het Caraïbische gebied getrokken zijn. Op Barbuda is de noodtoestand afgekondigd. Volg het advies op van de lokale autoriteiten.

Kaartje bij het reisadvies Antigua en Barbuda
Download 'Kaart bij reisadvies Antiqua en Barbuda' (PDF, 115 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Port of Spain (Trinidad en Tobago), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van dit advies is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

Naar boven

De laatste ontwikkelingen

Antigua en Barbuda kampen momenteel met de gevolgen van de orkanen die over het Caraïbische gebied getrokken zijn. Op Barbuda is de noodtoestand afgekondigd.

Reis alleen als het noodzakelijk is naar Barbuda

De orkanen Irma en Maria hebben veel schade aangericht op Antigua en Barbuda. Op het eiland Barbuda is de noodtoestand afgekondigd. Het eiland is onbewoonbaar verklaard. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het eiland Barbuda. De inwoners van Barbuda zijn geëvacueerd naar Antigua.

Wilt u naar Antigua reizen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op Antigua. Volg het advies op van de lokale autoriteiten en houd contact met uw reisorganisatie.

Houd uw reisdocumenten en belangrijke documenten bij u. Zie rubriek ‘Natuurgeweld’ voor de weersomstandigheden in dit gebied.

Blijf op de hoogte

Download de 24/7 BZ Reis app in Google Play of de App Store.

Blijf bereikbaar in crisissituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie. 

Naar boven

Algemeen

De noodtoestand is afgekondigd voor het eiland Barbuda. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Barbuda.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 911 of 999.

Geen Nederlandse ambassade op Antigua en Barbuda

Er is geen Nederlandse ambassade op Antigua en Barbuda. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Saint John’s.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Naar boven

Onveilige gebieden

Orkaan Irma heeft veel schade aangericht op de eilanden Antigua en Barbuda. Het eiland Barbuda is onbewoonbaar verklaard. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Barbuda. De inwoners van Barbuda zijn geëvacueerd naar Antigua.

Naar boven

Lokale wetten, regels en gebruiken

Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u een land bezoekt, moet u zich aan deze wetten, regels en gebruiken houden. Net zoals de inwoners van het land zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.

Naar boven

Blijf bereikbaar in noodsituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie. 

Naar boven

Gezondheid

Evacuatie bij medische problemen

Medische voorzieningen in het buitenland kunnen beperkt zijn. Als u een ongeluk krijgt of ziek wordt, kan het daarom nodig zijn dat u medisch geëvacueerd moet worden. Bijvoorbeeld naar een land in de buurt of naar Nederland. De kosten van een medische evacuatie zijn hoog. Houd hier rekening mee en raadpleeg voorafgaand aan uw reis uw reisverzekering. Worden deze kosten niet door uw zorgverzekeraar gedekt? Zorg dan voor een goede reisverzekering.  

Dokter of ziekenhuis

Moet u in het buitenland naar de dokter of in een ziekenhuis worden opgenomen? Dan dekt uw basiszorgverzekering deze kosten meestal. Het bedrag dat wordt gedekt, is maximaal gelijk aan de kosten van de behandeling in Nederland. In sommige landen zijn deze kosten hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk u hiervoor extra te verzekeren. Dat kan via een aanvulling op uw basiszorgverzekering of door een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Naar boven

Natuurgeweld

Antigua en Barbuda kampen momenteel met de gevolgen van de orkanen die over het Caraïbische gebied getrokken zijn. Op Barbuda is de noodtoestand afgekondigd. Het eiland Barbuda is onbewoonbaar verklaard.

Op Antigua en Barbuda kunnen van juni tot november tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Maakt u een georganiseerde reis, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Naar boven

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Antigua en Barbuda in Londen, Engeland. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Antigua and Barbuda Tourism Authority
2nd Floor
45 Crawford Place
London
W1H 4LP
Tel: +11 44 207 258 0070
Fax: +11 44 203 668 3800
E-mail: tourisminfo@aandbtourism.com

Kijk ook op de website:

Naar boven

Wijs op reis

Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Naar boven

Blijf op de hoogte