Nederland Wereldwijd

Reisadvies Zambia

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Zambia is geel en een klein deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. De laatste jaren zijn in de grensgebieden met de Democratische Republiek Congo, Angola en Mozambique landmijnen geruimd. Ondanks de opschoonactie kunnen er in deze gebieden resten van landmijnen en niet-ontplofte munitie liggen. Lees meer informatie over veiligheid onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 19-06-2023
Nog steeds geldig op: 04-12-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensgebieden met de Democratische Republiek Congo, Angola en Mozambique. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar deze grensgebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie  

Verder in dit reisadvies