NederlandWereldwijd

Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten is hoofdzakelijk geel met enkele delen rood. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 07-02-2024
Nog steeds geldig op: 18-04-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de eilanden Abu Musa en Tunb. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze eilanden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • U kunt reizen naar de rest van de Verenigde Arabische Emiraten maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan die in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

  • Bent u in de Verenigde Arabische Emiraten of gaat u er binnenkort heen? Registreer uw verblijf gratis via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Kies ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’. Zo weet de Nederlandse ambassade dat u in het land bent. U krijgt een melding per e-mail als het reisadvies verandert. Ook krijgt u bij een calamiteit of crisis, via e-mail of sms, extra informatie over de veiligheidssituatie.
  • Vertrekt u uit de Verenigde Arabische Emiraten? Geef dit zo snel mogelijk door via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Verder in dit reisadvies

Kaart bij reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Kaart bij reisadvies Verenigde Arabische EmiratenDownload kaart bij reisadvies Verenigde Arabische Emiraten (PDF, 247 kB)