NederlandWereldwijd

Reisadvies Venezuela

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Venezuela is gedeeltelijk rood, oranje en geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 10-01-2024
Nog steeds geldig op: 22-04-2024

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar de rode gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar het rode gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Venezuela is voor een groot deel oranje. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het oranje gebied. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Bent u in Venezuela of gaat u er binnenkort heen? Registreer uw verblijf dan gratis via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  • Kies voor de optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet de Nederlandse ambassade dat u in het land bent.
  • U krijgt een melding per e-mail als het reisadvies verandert. Ook krijgt u bij een calamiteit of crisis, via e-mail of sms, extra informatie over de veiligheidssituatie.
  • Vertrekt u uit Venezuela? Geef dit dan ook zo snel mogelijk door via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Verder in dit reisadvies