Nederland Wereldwijd

Reisadvies Uganda

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De gezondheidsautoriteiten van Uganda hebben op 20 september 2022 melding gemaakt van een ebola-uitbraak. Het gaat om de Soedanese variant. Het virus is vastgesteld in de districten Mubende, Kassanda, Kyegegwa, Kagadi, Bunyangabu, Kampala, Wakiso, Masaka en Jinja. De regering van Uganda verbiedt alle reizen naar en van Mubende en Kassanda omdat daar het epicentrum van de ebola-uitbraak ligt. Toeristen mogen in gemarkeerde voertuigen (Tourist Vehicle) wel door deze twee districten rijden, zonder ergens te stoppen. Het ebolavirus is een besmettelijke infectieziekte. Er zijn afgelopen tijd meerdere doden gevallen. De kleurcode van het reisadvies voor de districten Mubende en Kassanda is oranje. Lees meer hierover in de rubriek Corona en gezondheid. De kleurcode van het reisadvies voor de andere delen van Uganda is geel. Lees in de rubriek Veiligheidsrisico’s wat dit voor u betekent. Sinds de coronacrisis is de criminaliteit in Uganda toegenomen, vooral in en rond Kampala. Ook is er een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Op dit moment is er een legeroffensief actief over de grens in de Democratische Republiek Congo (DRC). Wees waakzaam in het directe grensgebied met de DRC. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 21-11-2022
Nog steeds geldig op: 29-11-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De regering van Uganda verbiedt alle reizen naar en van de districten Mubende en Kassanda. Daarom is de kleurcode van het reisadvies voor deze districten oranje. Het is niet veilig om naar oranje gebieden te gaan.   
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode geel geldt voor de rest van Uganda. U kunt reizen naar gele gebieden. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Uganda? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies