Nederland Wereldwijd

Reisadvies Uganda

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode voor Uganda is geel. U kunt reizen naar Uganda. Er gelden verplichte PCR-testen als u niet volledig gevaccineerd bent en inreist via Entebbe Airport. Zie voor meer informatie de rubriek Coronavirus. Door de coronacrisis en het verloop van de verkiezingen in 2021 is er onvrede in het land. De criminaliteit is toegenomen. Ook is er in Uganda een verhoogd risico op terroristische activiteiten. De kans op aanslagen is groter geworden. In Kampala zijn in oktober en november 2021 een aantal bomaanslagen geweest waarbij doden en gewonden zijn gevallen. Wees alert in heel Uganda op drukbezochte plekken zoals winkelcentra, het vliegveld, hotels en op plaatsen waar veel mensen komen. Vermijd demonstraties en grote menigten. Op dit moment is er een leger-offensief actief over de grens in de Democratische Republiek Congo (DRC). Wees daarom waakzaam in het directe grensgebied met Oost-DRC. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 02-05-2022
Nog steeds geldig op: 29-06-2022

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor Uganda is geel. U kunt reizen, maar let op: er zijn risico’s en er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Uganda? Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Uganda? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies