NederlandWereldwijd

Reisadvies Tuvalu

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Tuvalu? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 02-05-2024
Nog steeds geldig op: 24-06-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Tuvalu is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Tuvalu of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag in Tuvalu geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. U kunt hiervoor een zware gevangenisstraf of geldboete krijgen. Ook bij een kleine hoeveelheid.

Alcohol in het openbaar

Openbare dronkenschap is verboden in Tuvalu. U kunt hiervoor een hoge boete krijgen.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Tuvalu reizen? Homoseksualiteit is strafbaar. Seksuele contacten tussen personen van hetzelfde geslacht zijn verboden in Tuvalu. U kunt tot 14 jaar gevangenisstraf krijgen. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Tropische stormen

In Tuvalu komen tropische stormen voor. Vooral tussen november en mei. Lees informatie over stormen op de website van het Severe Weather Information Centre (informatie in het Engels).

Krijgt u met een tropische storm te maken?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

Sterke stromingen

Houd rekening met gevaarlijke stromingen in de zee, vooral langs riffen. Vraag waar en wanneer u veilig kunt zwemmen en snorkelen. Of ga met iemand zwemmen of snorkelen die de lokale omstandigheden goed kent.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig in Tuvalu? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 911
 • Brandweer: 911

Nood- of crisissituatie

 • Bent u in Tuvalu en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade in Tuvalu

Er is geen Nederlandse ambassade in Tuvalu. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland.

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Tuvalu is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de gezondheidszorg is beperkt. Basishulp is mogelijk. Als u in het ziekenhuis belandt, moet u mogelijk naar een ander land worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Tuvalu te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst in Tuvalu.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u in Tuvalu blijft:

 • Blijft u 31 dagen of korter in Tuvalu? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.
 • Blijft u langer dan 31 dagen in Tuvalu? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u een visum nodig.

Neem contact op met de ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag voor meer informatie over visa.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort en eventueel een visum nodig voor een reis naar Tuvalu. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Uw Nederlandse rijbewijs is geldig in Tuvalu. Lees meer over rijden in Tuvalu op de website van de ANWB.

Reisvaccinaties

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Geldzaken

Neem voldoende contant geld mee (Australische dollars). In Tuvalu kunt u alleen met contant geld betalen. Er zijn geen geldautomaten in Tuvalu. Pinpassen en creditcards worden niet geaccepteerd.

Bagageregels