NederlandWereldwijd

Reisadvies Turks- en Caicoseilanden

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar de Turks- en Caicoseilanden? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 10-04-2024
Nog steeds geldig op: 22-06-2024

In het kort

 • De kleurcode van het reisadvies is geel voor het eiland Providenciales. U kunt erheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico’s. Lees meer onder Regionale risico’s.
 • Voor de rest van de Turks- en Caicoseilanden geldt kleurcode groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u op de Turks- en Caicoseilanden of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

Voor het eiland Providenciales geldt kleurcode geel. Hier komt veel (gewelddadige) criminaliteit voor, vooral buiten de toeristische plekken.

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode groen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van de Turks- en Caicoseilanden is groen. Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.
 

Op het eiland Providenciales komen gewapende overvallen voor, vooral buiten de toeristische plekken. Houd op drukke plekken op de Turks- en Caicoseilanden ook rekening met zakkenrollers en diefstal. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag op de Turks- en Caicoseilanden geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. Op de Turks- en Caicoseilanden zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar de Turks- en Caicoseilanden reizen? Op toeristische plekken op het eiland Providenciales is de houding naar lhbtiq+ personen tolerant. Buiten de toeristische gebieden kunt u te maken met discriminatie. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Op de Turks- en Caicoseilanden is een risico op tropische stormen en aardbevingen. Bent u op dat moment op de Turks- en Caicoseilanden?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Heeft u een vraag over de actuele situatie? Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie.

Tropische stormen

Op de Turks- en Caicoseilanden komen tropische stormen voor. Vooral tussen juni en november. Lees informatie over tropische stormen op de volgende websites (informatie in het Engels):

Aardbevingen

De Turks- en Caicoseilanden liggen in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen, aardverschuivingen en tsunami’s. Lees informatie over aardbevingen op de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig op de Turks- en Caicoseilanden? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer (politie, ambulance en brandweer): 911

Nood- of crisissituatie

 • Bent u op de Turks- en Caicoseilanden en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met het Nederlandse consulaat-generaal.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade op de Turks- en Caicoseilanden

Er is geen Nederlandse ambassade op de Turks- en Caicoseilanden. Neem in geval van nood contact op met het Nederlandse consulaat-generaal in Miami, Verenigde Staten van Amerika.

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar de Turks- en Caicoseilanden is een goede reisverzekering extra belangrijk. De gezondheidszorg is beperkt. Alleen basishulp is mogelijk. Als u in het ziekenhuis belandt, moet u mogelijk naar een ander land worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar de Turks- en Caicoseilanden te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van vertrek van de Turks- en Caicoseilanden.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u op de Turks- en Caicoseilanden blijft:

 • Blijft u 90 dagen of korter op de Turks- en Caicoseilanden? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.
 • Blijft u langer dan 90 dagen op de Turks- en Caicoseilanden? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u een visum nodig.

Neem contact op met de Britse ambassade in Den Haag voor meer informatie over visa.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig voor een reis naar de Turks- en Caicoseilanden. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Check of uw Nederlandse rijbewijs geldig is op de Turks- en Caicoseilanden en of u een internationaal rijbewijs nodig heeft. Lees meer over rijden op de Turks- en Caicoseilanden op de website van de ANWB.

Reisvaccinaties

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

 • Neem voldoende medicijnen mee, ook voor extra dagen.
 • Check of u een medicijnverklaring nodig heeft om uw medicijnen mee te mogen nemen naar Turks- en Caicoseilanden.
 • Neem de medicijnen altijd mee in de originele verpakking.

Bagageregels