Nederland Wereldwijd

Reisadvies Turkije

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Turkije is geel en voor een klein deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Vanaf 7 februari 2023 geldt voor 3 maanden de noodtoestand in de door de aardbevingen getroffen gebieden. Welke dit zijn, leest u onder Veiligheid.
Laatst gewijzigd op: 15-03-2023
Nog steeds geldig op: 23-03-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de grensgebieden met Syrië en Irak. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze grensgebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensovergang bij Habur (Turkse-Iraakse grensovergang) en de provincies Şırnak en Hakkari. Het is niet veilig is om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Dit geldt vooral in het aardbevingsgebied. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies