Nederland Wereldwijd

Reisadvies Tsjaad

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Tsjaad is rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Tsjaad bevindt zich in een fase van politieke transitie. Dit kan spanningen veroorzaken tussen politie en leger aan de ene kant en demonstranten aan de andere kant, en ook tussen verschillende bevolkingsgroepen onderling. Het aantal protesten is toegenomen. Er kan onverwachts onrust en geweld ontstaan. Dit kan in de provincies en ook in de hoofdstad N’Djamena gebeuren. De kleur van de hoofdstad N’Djamena is veranderd van ‘geel’ (er zijn risico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 01-04-2022
Nog steeds geldig op: 29-06-2022

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar rode gebieden te reizen. Reis niet naar de grensgebieden met de buurlanden van Tsjaad. Reis ook niet naar het gebied rond het Tsjaadmeer en het noorden van het land. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • In rode en oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Tsjaad? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies