NederlandWereldwijd

Reisadvies Tsjaad

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Tsjaad is rood en oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Reis niet naar rood gebied en alleen naar oranje gebied als dat noodzakelijk is. Tsjaad bevindt zich in een politieke overgangsfase. Voor 2024 zijn verkiezingen aangekondigd. Dit veroorzaakt spanningen tussen politie en leger aan de ene kant en demonstranten aan de andere kant, en ook tussen verschillende bevolkingsgroepen onderling. Door anti-overheidsprotesten in de hoofdstad Ndjamena en andere steden is de veiligheidssituatie in het hele land instabiel. Bij protesten zijn afgelopen tijd doden en gewonden gevallen. Wees voorzichtig en beperk uw verplaatsingen. Lees meer over veiligheid onder de Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 26-04-2023
Nog steeds geldig op: 25-02-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de grensgebieden met de buurlanden van Tsjaad en de rode gebieden in de provincies Borkou, Ennedi en Tibesti in het noorden van het land. Reis ook niet naar het gebied rond het Tsjaadmeer. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar rode gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar oranje gebieden. Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies