Nederland Wereldwijd

Reisadvies Tsjaad

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Tsjaad is rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Reis niet naar rood gebied en alleen naar oranje gebied als dat noodzakelijk is. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Tsjaad bevindt zich in een politieke overgangsfase. Dit veroorzaakt spanningen tussen politie en leger aan de ene kant en demonstranten aan de andere kant, en ook tussen verschillende bevolkingsgroepen onderling. Door anti-overheidsprotesten in de hoofdstad Ndjamena en andere steden is de veiligheidssituatie in het hele land instabiel. Bij protesten zijn afgelopen tijd doden en gewonden gevallen. Wees voorzichtig en beperk uw verplaatsingen. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 25-01-2023
Nog steeds geldig op: 04-02-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de grensgebieden met de buurlanden van Tsjaad en de rode gebieden in de provincies Borkou, Ennedi en Tibesti in het noorden van het land. Reis ook niet naar het gebied rond het Tsjaadmeer. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar oranje gebieden. Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Tsjaad? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies