NederlandWereldwijd

Reisadvies Togo

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Togo? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 06-06-2024
Nog steeds geldig op: 24-06-2024

In het kort

 • De kleurcode van het reisadvies is rood voor het noordelijke grensgebied tussen Togo en Burkina Faso. Wat uw situatie ook is: reis er niet heen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico’s.
 • Voor de rest van Togo geldt kleurcode geel. U kunt hierheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico’s.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Togo of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Rood: niet reizen

Wat uw situatie ook is: reis niet naar gebieden met kleurcode rood. Het is er te gevaarlijk. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Kleurcode rood geldt voor het noordelijke grensgebied tussen Togo en Burkina Faso (30 km tot aan de grens). In dit gebied strijden legers van Togo en Burkina Faso tegen terroristische groepen. Deze groepen plegen regelmatig dodelijke aanslagen, vooral met bermbommen. Ook is er risico op ontvoeringen in dit gebied.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Togo is geel. Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

In Togo is er risico op een terroristische aanslag. Vooral in het noordelijke grensgebied tussen Togo en Burkina Faso. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Houd in Togo rekening met berovingen, overvallen, zakkenrollers en diefstal. Vooral op populaire plaatsen zoals de boulevard in hoofdstad Lomé, stranden en markten. Bezoek ook geen afgelegen straten, wijken of parken.

Kent u het gebied waar u bent niet? Ga niet na zonsondergang de straat op. Of laat u begeleiden door iemand die u vertrouwt en die het gebied goed kent. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag in Togo geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Togo zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland. U kunt een hoge geldboete krijgen of een gevangenisstraf van 20 jaar.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Togo reizen? U kunt daar te maken krijgen met zware straffen. Seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht zijn verboden. U kunt hiervoor tot 3 jaar gevangenisstraf krijgen. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Overstromingen

Het regenseizoen in Togo duurt van april tot november. Zware regenval kan overstromingen en modderstromen veroorzaken. Wegen kunnen hierdoor minder goed begaanbaar zijn.

Krijgt u in Togo te maken met natuurgeweld?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

In de hoofdstad Lomé en in andere grote steden in Togo kunnen demonstraties voorkomen. Daarbij kan geweld ontstaan. Vermijd demonstraties, samenscholingen en mensenmassa’s. Volg het lokale nieuws. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig in Togo? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 117
 • Brandweer: 118

Nood- of crisissituatie

 • Bent u in Togo en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade in Togo

Er is geen Nederlandse ambassade in Togo. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Accra, Ghana.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Togo is een goede reisverzekering extra belangrijk. In de hoofdstad Lomé zijn enkele goede privéklinieken. Als u in het ziekenhuis belandt, moet u mogelijk naar een ander land worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.
 • Let op: Bij een oranje of rood reisadvies passen veel Nederlandse verzekeraars de voorwaarden van hun reisverzekeringen aan. Bepaalde risico’s of kosten bij schade zijn dan niet meer gedekt. Vraag dit na bij uw verzekeraar.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Togo te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst in het land.

Visum

U heeft een visum nodig voor Togo als u met een Nederlands paspoort reist. Vraag online uw visum aan via de website van de Togolese overheid (informatie in het Frans). Of neem contact op met de Togolese ambassade in Brussel.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort en een visum nodig voor een reis naar Togo. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Registratieplicht

U moet uw reis naar en vanuit Togo registreren. Lees meer over de registratie op de website van Togo Voyage (informatie in het Engels en Frans).

Rijbewijs

Uw Nederlandse rijbewijs is geldig in Togo. Lees meer over rijden in Togo op de website van de ANWB.

Reisvaccinaties

Gele koorts

 • Een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als u naar Togo reist.
 • Heeft u geen bewijs van vaccinatie tegen gele koorts? Dan komt u mogelijk het land niet in.
 • Neem altijd uw gele vaccinatieboekje mee.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Bagageregels