Nederland Wereldwijd

Reisadvies Togo

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het risico op ontvoeringen is toegenomen in het noordelijke grensgebied met Burkina Faso. De kleur van het gebied is veranderd van geel (let op: er zijn risico’s) naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). Het reisadvies voor Togo is geel en een klein deel oranje. In het grensgebied tussen Togo en Burkina Faso zijn het leger van Burkina Faso en het leger van Togo actief tegen terroristische groepen en criminelen die aan beide kanten van de grens actief zijn. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 24-06-2022
Nog steeds geldig op: 24-03-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het noordelijke gebied dat grenst aan Burkina Faso. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De kleurcode van het reisadvies voor Togo is voor het grootste deel geel. U kunt reizen, maar let op: er zijn risico’s en er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Togo? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek 'Corona en gezondheid'.
  • Verblijft u in Togo? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies