Nederland Wereldwijd

Reisadvies Tanzania

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De veiligheidssituatie in het grensgebied met Burundi is afgelopen periode verbeterd. De kleur van dit gebied is veranderd van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (let op: er zijn risico’s). De kleur van Tanzania is voor het grootste deel geel en een klein deel oranje. U kunt naar Tanzania reizen maar er zijn risico’s. In het noordoosten van Mozambique dichtbij de grens met Tanzania, voeren extremistische groepen regelmatig aanvallen uit op burgers. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met het noordoosten van Mozambique. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 22-06-2022
Nog steeds geldig op: 03-07-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar het grensgebied met het noordoosten van Mozambique te reizen. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
  • Gaat u toch naar een oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De kleur van Tanzania is voor het grootste deel geel. U kunt reizen, maar let op: er zijn risico’s en er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Tanzania? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek 'Coronavirus'.
  • Verblijft u in Tanzania? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies