Nederland Wereldwijd

Reisadvies Tadzjikistan

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Tadzjikistan is geel en voor een deel oranje. Lees in de rubriek Veiligheidsrisico’s wat dit voor u betekent. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 25-11-2022
Nog steeds geldig op: 04-02-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor het grensgebied tussen Tadzjikistan en Kirgizië in de regio Sughd is oranje. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar deze oranje gebieden in Tadzjikistan? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
  • Bent u in Tadzjikistan en komt u in een crisissituatie terecht? Zoals politieke onrust of andere vervelende omstandigheden? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Tadzjikistan is geel. U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan die in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Tadzjikistan? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies