Nederland Wereldwijd

Reisadvies Suriname

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Op 17 februari 2023 hebben protesten plaatsgevonden in Paramaribo vanwege onvrede over het beleid van de regering en de hoge inflatie. Deze protesten zijn uitgemond in geweld. Hierbij zijn winkels en overheidsgebouwen vernield en geplunderd en enkele mensen gewond geraakt. Onduidelijk is of er nieuwe demonstraties zullen komen, en of deze vreedzaam zullen verlopen. Advies is om drukke plaatsen te vermijden. Volg de berichten in lokale media en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s. De kleurcode van het reisadvies voor Suriname is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 21-02-2023
Nog steeds geldig op: 29-03-2023

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor Suriname is geel. U kunt naar Suriname reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
     
  • Let op: er zijn corona-inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
     
  • Verblijft u in Suriname? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit Suriname? Geef dit dan ook meteen door.

Verder in dit reisadvies