Nederland Wereldwijd

Reisadvies Sri Lanka

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Sri Lanka gaat van geel naar oranje. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Sri Lanka. Als u in Sri Lanka bent voor een vakantiereis of andere niet-noodzakelijke reis, dan kunt u uw reis afmaken zoals gepland. Neem contact op met uw reisorganisatie. Als u er voor kiest het land te verlaten en uw vlucht gaat tijdens de curfew/avondklok, dan kunt u met uw paspoort en vliegticket naar het vliegveld reizen. Sinds 7 mei 2022 geldt de noodtoestand voor een periode van 2 weken. Er is politieke instabiliteit. Ook is er een tekort aan voedingsmiddelen, gas, brandstof en medicijnen. Tot nader order geldt een curfew/avondklok voor het hele land. Ondanks de huidige curfew/avondklok vinden demonstraties in het hele land plaats, die tot gewelddadige confrontaties kunnen leiden. Het is onzeker hoe de situatie zich verder gaat ontwikkelen. Blijf alert en vermijd demonstraties en menigtes. Er vinden stakingen plaats die de toegang tot het openbaar vervoer en de toegang tot de gezondheidszorg kunnen tegenhouden. Als u ziek wordt tijdens uw verblijf in Sri Lanka kan dit serieuze gevolgen voor u hebben. Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad medicijnen mee, als u toch naar Sri Lanka reist. Volg het lokale nieuws. Lees meer informatie hierover in de rubriek Veiligheidsrisico’s. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 11-05-2022
Nog steeds geldig op: 20-05-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Sri Lanka is oranje.
  • Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle niet-noodzakelijke reizen naar Sri Lanka af. Gaat u toch? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • Bent u in Sri Lanka en komt u in een crisissituatie terecht, zoals politieke onrust of andere vervelende omstandigheden? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen. Naar Sri Lanka? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Sri Lanka? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit Sri Lanka? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies