Nederland Wereldwijd

Reisadvies Sri Lanka

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Sri Lanka is oranje. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Sri Lanka. Er is politieke instabiliteit. Ook is er een tekort aan voedingsmiddelen, gas, brandstof (diesel en benzine) en medicijnen (bijvoorbeeld rabiës vaccinaties). Er zijn demonstraties in het hele land, die tot gewelddadige confrontaties kunnen leiden en er vinden vaak onaangekondigd stakingen plaats. Het is onzeker hoe de situatie zich verder gaat ontwikkelen. Blijf alert en vermijd demonstraties en menigtes. Er vinden stakingen plaats die de toegang tot het openbaar vervoer en de toegang tot de gezondheidszorg kunnen tegenhouden. Als u ziek wordt tijdens uw verblijf in Sri Lanka kan dit serieuze gevolgen voor u hebben. Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad medicijnen mee, als u toch naar Sri Lanka reist. Volg het lokale nieuws. Lees meer informatie hierover in de rubriek Veiligheidsrisico’s en Corona en gezondheid. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 21-06-2022
Nog steeds geldig op: 30-06-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Sri Lanka is oranje.
  • Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle niet-noodzakelijke reizen naar Sri Lanka af. Gaat u toch? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • Bent u in Sri Lanka en komt u in een crisissituatie terecht, zoals politieke onrust of andere vervelende omstandigheden? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.
  • Naar Sri Lanka? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Sri Lanka? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit Sri Lanka? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies