Nederland Wereldwijd

Reisadvies Senegal

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Senegal is geel en een klein deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Op 25 februari 2024 staan in Senegal presidentsverkiezingen gepland. Voorafgaand aan de verkiezingen kunnen er in het land politieke bijeenkomsten en demonstraties plaatsvinden die tot geweld kunnen leiden. Blijf extra waakzaam in de periode voor en tijdens de verkiezingen. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Volg het lokale nieuws. Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten tijdens demonstraties de sociale media kunnen blokkeren en het mobiele internetnetwerk kunnen afsluiten. Ook kunnen hoofdwegen (zoals naar het vliegveld) afgesloten zijn. Lees meer over veiligheid onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 17-08-2023
Nog steeds geldig op: 26-09-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensgebieden met Mali, Mauritanië (gedeeltelijk), Gambia en Guinee-Bissau. Het is niet veilig om naar deze gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies