Nederland Wereldwijd

Reisadvies Senegal

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van Senegal is voor het grootste deel geel en een klein deel oranje. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensstreken met Mali, Mauritanië (gedeeltelijk), Gambia en Guinee-Bissau. In het Sahelgebied zijn terroristische groeperingen actief. In de grensgebieden in de Casamance regio met Gambia en Guinee-Bissau liggen nog landmijnen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 11-04-2022
Nog steeds geldig op: 01-07-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensstreken met Mali, Mauritanië (gedeeltelijk), Gambia en Guinee-Bissau. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • De kleurcode voor de rest van Senegal is geel. U kunt reizen naar geel gebied. Maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Senegal? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Senegal? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies