NederlandWereldwijd

Reisadvies Senegal

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Senegal is geel en een klein deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. De presidentsverkiezingen in Senegal die in februari 2024 gepland stonden, zijn tot nader order uitgesteld. De beslissing tot het uitstel kan in Dakar en andere delen van het land leiden tot demonstraties. Hierbij kan geweld ontstaan. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Volg het lokale nieuws. Tijdens demonstraties kunnen de lokale autoriteiten de sociale media blokkeren en het mobiele internetnetwerk afsluiten. Houd hier rekening mee. Ook kunnen hoofdwegen (zoals naar het vliegveld) afgesloten zijn. Lees meer over veiligheid onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 20-02-2024
Nog steeds geldig op: 23-02-2024

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies