Nederland Wereldwijd

Reisadvies Senegal

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van Senegal is voor het grootste deel geel en een klein deel oranje. Er vinden af en toe demonstraties plaats, die soms kunnen uitlopen op geweld. Vermijd daarom demonstraties en samenscholingen. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensstroken met Mali, Mauritanië (gedeeltelijk), Gambia en Guinee-Bissau. In het Sahelgebied zijn terroristische groeperingen actief. In de grensgebieden in de Casamance regio met Gambia en Guinee-Bissau liggen nog landmijnen. Lees meer informatie in de rubriek Veiligheidsrisico’s. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 08-08-2022
Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensstroken met Mali, Mauritanië (gedeeltelijk), Gambia en Guinee-Bissau. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
 • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

 • De kleurcode voor de rest van Senegal is geel. U kunt reizen naar geel gebied. Maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
 • Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
   
 • Verblijft u in Senegal? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
   
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies