Nederland Wereldwijd

Reisadvies Saoedi-Arabië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Saoedi-Arabië is geel, oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 10-01-2023
Nog steeds geldig op: 05-06-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het grensgebied met Jemen tot 80 kilometer van de grens. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar het grensgebied met Jemen? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het grensgebied met Irak, de omgeving van Qatif en de luchthaven van Abha zijn oranje gebieden.
  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar deze oranje gebieden. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar het grensgebied met Irak, de omgeving van Qatif of de luchthaven van Abha? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

Verder in dit reisadvies