NederlandWereldwijd

Reisadvies Saint Kitts en Nevis

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Saint Kitts en Nevis? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 29-04-2024
Nog steeds geldig op: 19-06-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Saint Kitts en Nevis is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Saint Kitts en Nevis of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Houd in Saint Kitts en Nevis rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag in Saint Kitts en Nevis geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Saint Kitts en Nevis zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Saint Kitts en Nevis reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie. Niet iedereen heeft een positieve houding tegenover uw seksuele voorkeur of identiteit. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Tropische stormen

In Saint Kitts en Nevis komen tussen juni en november tropische stormen voor. Bekijk actuele informatie over stormen op de website van het Severe Weather Information Centre (informatie in het Engels).

Sterke stroming

Houd rond het hele eiland rekening met sterke stromingen in zee.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig in Saint Kitts en Nevis? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer (politie): 911 of 1 869 465 22 41
 • Ambulance: 911 of 1 869 465 25 51
 • Brandweer: 911 of 1 869 465 25 15

Nood- of crisissituatie

 • Bent u in Saint Kitts en Nevis en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade in Saint Kitts en Nevis

Er is geen Nederlandse ambassade in Saint Kitts en Nevis. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij de honorair consul van Nederland in Basseterre (informatie in het Engels).

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Saint Kitts en Nevis is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de gezondheidszorg is beperkt. Als u in het ziekenhuis belandt, moet u mogelijk naar een ander land worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Saint Kitts en Nevis te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst in het land.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u in Saint Kitts en Nevis blijft:

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig voor een reis naar Saint Kitts en Nevis. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

In Saint Kitts en Nevis is uw Nederlandse rijbewijs niet geldig. U moet een lokaal rijbewijs aanvragen. Lees meer over rijden in Saint Kitts en Nevis op de website van de ANWB.

Reisvaccinaties

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Bagageregels