Nederland Wereldwijd

Reisadvies Rwanda

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode voor Rwanda is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: er zijn risico’s en er gelden inreismaatregelen. De maatregelen om Rwanda in te reizen zijn veranderd. Lees meer in de rubriek Coronavirus. In de grensgebieden met de Democratische Republiek Congo (Noord-Kivu en Zuid-Kivu) en Burundi kan de veiligheidssituatie plotseling veranderen. In het noordwesten van het land kunnen gewelddadige incidenten voorkomen. Wees voorzichtig in deze gebieden. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten. Informeer naar de laatste veiligheidssituatie voordat u naar deze gebieden reist. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 13-04-2022
Nog steeds geldig op: 01-07-2022

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor Rwanda is geel. U kunt reizen, maar let op: er zijn risico’s en er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. 
  • Naar Rwanda? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Rwanda? Registreert u zich dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies