Nederland Wereldwijd

Reisadvies Rwanda

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Rwanda is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Door een ebola-uitbraak in Uganda vinden er strenge gezondheidscontroles plaats bij iedereen die van Uganda naar Rwanda reist. Dit kan leiden tot een quarantaineplicht. Houd hier rekening mee. In de grensgebieden met de Democratische Republiek Congo in het noordwesten van Rwanda en het grensgebied met Burundi in het zuidwesten van Rwanda kan de veiligheidssituatie plotseling veranderen en kunnen gewelddadige incidenten voorkomen. Wees voorzichtig in deze gebieden. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten. Informeer naar de laatste veiligheidssituatie voordat u naar deze gebieden reist. Zie voor meer informatie de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 14-10-2022
Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Geel: let op, er zijn risico's

  • U kunt reizen naar Rwanda. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • I.v.m. een ebola-uitbraak in Uganda heeft Rwanda strikte gezondheidscontroles aan de grens ingesteld. Lees meer over deze gezondheidscontroles in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Lees meer over de coronamaatregelen in Rwanda in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Rwanda? Registreert u zich dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies