NederlandWereldwijd

Reisadvies Réunion

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Réunion? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 13-05-2024
Nog steeds geldig op: 20-07-2024

De kleurcode van het reisadvies voor Réunion is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u op Réunion of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Houd op Réunion rekening met kleine criminaliteit, bijvoorbeeld zakkenrollen. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag op Réunion geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. Op Réunion zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Réunion reizen? De wetten en de gebruiken in dit land tegenover lhbtiq+ personen zijn vergelijkbaar met die van Nederland. Op Réunion geldt de Franse wetgeving. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Op Réunion is een risico op tropische stormen en vulkaanuitbarstingen. Krijgt u hiermee te maken?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

Tropische stormen

Op Réunion komen tussen november en april tropische stormen voor. Bent u tijdens deze periode op Réunion? Check actuele waarschuwingen voor stormen op de website van het Severe Weather Information Centre (informatie in het Engels).

Vulkanen

De Piton de la Fournaise is een actieve vulkaan op Réunion die regelmatig uitbarst. Reist u naar dit gebied? Check of er waarschuwingen zijn op de website van het Institut de Physique du Globe de Paris (informatie in het Engels). En ga alleen op pad met een officiële gids.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig op Réunion? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer (politie): 17
 • Ambulance: 15
 • Brandweer: 18

Nood- of crisissituatie

 • Bent u op Réunion en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade op Réunion

Er is geen Nederlandse ambassade op Réunion. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Pretoria, Zuid-Afrika.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij de honorair consul van Nederland in Saint Louis (informatie in het Engels).

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Réunion is een goede reisverzekering extra belangrijk. Als u in het ziekenhuis belandt, moet u mogelijk naar een ander land worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Réunion te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn op het moment van vertrek uit het land.

Visum

U heeft geen visum nodig voor Réunion als u met een Nederlands paspoort reist. Neem contact op met de ambassade van Frankrijk in Den Haag voor meer informatie over visa.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig voor een reis naar Réunion. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Uw Nederlandse rijbewijs is geldig op Réunion. Lees meer over rijden op Réunion op de website van de ANWB.

Gebruikt u medicijnen?

Wat mag ik meenemen naar Réunion?

Check wat u mag meenemen naar Réunion op de website van IATA (informatie in het Engels).

Wat mag ik mee terugnemen naar Nederland?

Bekijk wat u vanuit Réunion mee terug mag nemen naar Nederland op de pagina Wat mag ik meenemen naar Nederland?