Nederland Wereldwijd

Reisadvies Qatar

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Er zijn nieuwe voorwaarden voor het reizen naar Qatar. Iedereen die naar Qatar reist, moet een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen, of een negatieve antigeensneltest die maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen. Meer informatie hierover vindt u in de rubriek Corona en gezondheid. Van 20 november 2022 tot en met 18 december 2022 vindt het Wereldkampioenschap voetbal plaats in Qatar. Van 1 november tot en met 23 december 2022 gelden er aangepaste regels voor reizen naar en verblijf in Qatar. U kunt dan alleen naar Qatar reizen als u het WK 2022 gaat bijwonen. Gaat u niet naar het WK 2022? Dan kunt u Qatar in deze periode niet inreizen. Belangrijke reisinformatie over het WK 2022 vindt u in rubriek Reizen naar Qatar voor het WK 2022. De kleurcode van het reisadvies voor Qatar is geel. Lees het reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 22-09-2022
Nog steeds geldig op: 30-09-2022

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De kleurcode van het reisadvies voor Qatar is geel. U kunt reizen naar Qatar. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Lees meer over de inreisvoorwaarden en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Qatar? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.      
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies