Nederland Wereldwijd

Reisadvies Polen

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode voor Polen is groen met een rode strook langs de hele grens met Belarus. Er gelden geen inreisbeperkingen meer in Polen door corona. De Poolse autoriteiten hebben de grensovergang met Belarus in Kuźnica voor onbepaalde tijd gesloten. In Polen geldt een verblijfsverbod voor plaatsen die langs de grens met Belarus (Wit-Rusland) liggen. Dit betekent dat niet-inwoners van dit gebied geen toegang hebben tot de grens van Polen met Belarus. Daarom is een 5 kilometer brede strook langs de hele grens met Belarus rood (niet reizen). Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 07-04-2022
Nog steeds geldig op: 29-06-2022

Rood: niet reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor de grens van Polen met Belarus is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om naartoe te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar Oost-Polen? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor het grootste deel van Polen is groen. U kunt reizen naar Polen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
  • Naar Polen? Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Polen? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies