Nederland Wereldwijd

Reisadvies Polen

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het toegangs- en verblijfsverbod in de grensregio met Belarus is zo goed als ingetrokken. Alleen een strook van 200 meter tot aan de echte grens is nog verboden terrein. De grensovergangen met Belarus zijn weer (beperkt) open. Lees in de rubriek ‘Veiligheidsrisico’s’ wat dit voor u betekent. De kleurcode voor Polen is groen met een smalle rode strook langs de grens met Belarus. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 05-08-2022
Nog steeds geldig op: 17-08-2022

Rood: niet reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor een smalle strook van 200 meter langs de grens van Polen met Belarus is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om naartoe te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar dit gebied in Oost-Polen? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
  • De grensovergangen van Polen met Belarus zijn weer (beperkt) open. Als u vanuit Polen naar Belarus wilt reizen informeer uzelf dan vooraf op van welke grensovergang(en) u gebruik kunt maken.

Groen

Verder in dit reisadvies