Reisadvies Peru
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Nog steeds geldig op: 29-06-2022
Rood: niet reizen
- Het is te gevaarlijk om naar rood gebied te reizen. Reis niet naar het gebied in de VRAEM (de Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro). Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
Oranje: alleen noodzakelijke reizen
- Reis alleen als het noodzakelijk is in het grensgebied (ongeveer 25 kilometer vanaf de grens) met Colombia, vooral langs de Putumayo-rivier die grenst aan het Amazonegebied van Colombia. Dit geldt ook voor het gebied aan weerszijden van de Huallaga-rivier in de Huánuco-regio.
- In rode en oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
Geel: let op, er zijn risico’s
- U kunt reizen naar geel gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
- Naar Peru? Er zijn inreismaatregelen door corona. Lees meer informatie in de rubriek Coronavirus.
- Verblijft u in Peru? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
- Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
- Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.
Verder in dit reisadvies
Reist u naar Peru? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.
Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
- Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Peru favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
- Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
- U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
- Als u naar Peru reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
- Uw paspoort moet bij aankomst in Peru nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Onder normale omstandigheden krijgt u bij binnenkomst in Peru een verplicht inreisstempel in uw paspoort. Op dit moment worden vanwege de COVID-gerelateerde veiligheidsmaatregelen bij binnenkomst in Peru geen inreisstempels meer in de paspoorten geplaatst. Door uw persoons- en paspoortgegevens en uw inreisdatum in te vullen op de website van de Peruaanse migratiedienst (informatie in het Spaans) krijgt u de registratie die van uw binnenkomst in Peru werd opgemaakt. Een andere optie is uw gegevens in een app van de Dienst Vreemdelingenzaken, pre registro migraciones, in Lima in te voeren. Meer informatie hierover vindt u op de facebookpagina van de Superintendencia Nacional de Migraciones of informeer u bij het consulaat-generaal van Peru in Amsterdam.
- De Nederlandse ambassade kan niet bemiddelen bij immigratiekwesties.
- Daarnaast heeft u voor Peru een visum nodig voor een verblijf langer dan 183 dagen. Informeer u bij het consulaat-generaal van Peru in Amsterdam.
- Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles, of u wordt geweigerd het land in of uit te reizen.
- Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
- Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
- Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
- Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
- Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Peru. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
- Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
- Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
- Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
- Zorg voor de juiste vaccinaties: check voor uw vertrek welke inentingen u nodig heeft voor Peru. Sommige landen laten u niet toe zonder de juiste vaccinaties. Zoek een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
- Gebruikt u medicijnen? Neem voldoende mee, dus ook voor wat extra dagen. Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar het buitenland.
- Download de app GGD Reist Mee. Dan weet u wat u kunt doen bij bijvoorbeeld ziekte, bijtwonden, diarree of zonnesteek.
Thuisblijvers
- Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
- Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
- Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
- Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
- Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
- Neem geen drugs mee naar Peru. In veel landen staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
- Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
- Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen, coca thee, ayahuasca en dierlijke producten).
Onveilige gebieden
Let op: In ‘rode’ en 'oranje' gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
Rood: niet reizen
VRAEM-gebied (Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro)
Reis niet naar het gebied in de VRAEM (de Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro) dat in het midden van Peru ligt (zie kaart, gebied aan weerszijden van een gedeelte van de Apurimac-rivier). Hier zijn veel illegale cocaplantages en er zijn terroristische groeperingen actief, waardoor er met enige regelmaat aanslagen zijn en vuurgevechten met militaire troepen.
Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Grensgebied met Colombia
Reis alleen als het noodzakelijk is in het grensgebied (ongeveer 25 kilometer vanaf de grens) met Colombia, vooral langs de Putumayo-rivier die grenst aan het Amazonegebied van Colombia. Hier zijn drugsbendes actief en andere gewelddadige groepen zoals gewapende guerrilla troepen uit Colombia.
Huallaga-rivier in Huánuco-regio (Cordillera Azul)
Reis alleen als het noodzakelijk is in het gebied aan weerszijden van de Huallaga-rivier in de Huánuco-regio. Ook hier wordt coca verbouwd en zijn drugsbendes en andere misdaadorganisaties actief.
Geel: Let op! Er zijn veiligheidsrisico’s
Grensgebied met Brazilië
Wees alert op de lokale veiligheidssituatie in het grensgebied met Brazilië en betreed het gebied alleen met een lokale gids. Vermijd het Amazonegebied in het noordoosten van Peru. Hier zijn illegale cocaplantages en drugshandel. Ook andere georganiseerde criminele activiteiten vinden in het gebied plaats zoals illegale goudwinningen en dat kan onder meer tot gewelddadige confrontaties leiden met de lokale politie.
Demonstraties
In Peru komen demonstraties en stakingen voor. Daarbij kan geweld worden gebruikt. Vermijd demonstraties. Houd rekening met blokkades van toegangswegen, spoorwegen en vliegveld. Komt u per ongeluk toch in een demonstratie of blokkade terecht? Blijf alert en probeer niet langs of door de blokkade te gaan. Houd het lokale nieuws goed in de gaten. Volg het advies van de lokale autoriteiten op.
Noodtoestand in Lima en Callao
In Lima (en het aangrenzende Callao) is sinds 3 februari 2022 een noodtoestand van kracht in verband met de toenemende, gewelddadige criminaliteit. Hierdoor zijn de bevoegdheden van de politie verruimd om de orde te handhaven. Zo mag de politie, als zij dat nodig vinden, iemand fouilleren of een huiszoeking verrichten zonder daarvoor eerst een gerechtelijk bevel te krijgen. De nationale politie van Peru wordt in sommige wijken, waar veel activiteit is van criminele organisaties, ondersteund door militairen. Reizigers die in de stadsdelen blijven die over het algemeen veilig zijn (onder andere Miraflores, San Isidro en Barranco) en zich houden aan de voorzorgsmaatregelen die in het reisadvies staan, zullen waarschijnlijk weinig tot niets merken van de noodtoestand.
Er zijn protestacties zoals transportstakingen in Lima en andere delen van het land. Ze kunnen gewelddadig worden en leiden tot wegblokkades. Vermijd grote demonstraties. De autoriteiten kunnen een avondklok instellen of maatregelen nemen die leiden tot verdere reisbeperkingen. Houd uzelf op de hoogte van de situatie en risico’s door o.a. de lokale media te volgen. Volg het advies van de lokale autoriteiten op.
Criminaliteit
In het hele land komen straatcriminaliteit, diefstal en (gewapende) overvallen voor. Vooral in de hoofdstad Lima en andere steden.
Neem voor uw veiligheid de volgende veiligheidsmaatregelen:
- Reis zoveel mogelijk in een groep.
- Reis niet na zonsondergang buiten de stad.
- Reis niet ‘s nachts met een bus want dan is het risico op een ongeluk het grootst, vooral in de bergen en afgelegen gebieden.
- Vermijd afgelegen gebieden of arme wijken. Ook overdag.
- Neem alleen overdag geld op bij een bank of automaat en wees alert als u de bank verlaat.
- Houd uw documenten, geld, camera en fototoestel buiten het zicht.
- Draag geen waardevolle sieraden.
- Neem een kopie van uw paspoort mee en bewaar het origineel in de kluis van uw hotel.
- Pas op met eten dat u wordt aangeboden en neem geen drankjes aan van vreemde personen. Houd altijd uw drankje in de gaten. In een onbewaakt moment kan er namelijk een stof in uw drankje worden gedaan. U kunt daardoor bewusteloos raken.
- Bied geen verzet bij een overval of beroving. Geef uw bezittingen af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Vrouwelijke reizigers
Neem veiligheidsmaatregelen:
- Reis (als vrouw) niet alleen, of zonder bekend mannelijk gezelschap, buiten de stad. Zoek accommodatie in een goed bekende buurt.
- Trek niet alleen rond in afgelegen gebieden, ook niet in het gezelschap van een gids.
- Let op dat er geen verdovende of bedwelmende middelen in uw drankje worden gedaan bij bezoeken aan bars en cafés. Neem nooit sigaretten of een drankje aan van onbekenden. Deze kunnen behandeld zijn met een verdovend middel.
- Sluit u aan bij andere reizigers als dit mogelijk is.
Spirituele reizen
Neem nooit thee of een ander kruidenbrouwsel aan van onbekenden. Dit kan een poging zijn om u te overvallen en te beroven. Vooral bij spirituele reizen zijn er meldingen geweest van ernstige misdrijven. Overvallers bieden reizigers een mix van kruiden in thee met een sterk hallucinerende werking aan, zoals Ayahuasca. Ayahuasca kan ernstige gezondheidseffecten hebben, u kunt bijvoorbeeld een psychose krijgen. Daarna beroven zij de reizigers of gebruiken (seksueel) geweld tegen hen. Boek uw (spirituele) reis alleen bij een betrouwbare reisorganisatie.
Natuurgeweld
Klimaat
Het klimaat verschilt per regio. Langs de kust is het meestal droog en mild. De Andes-regio is gematigd tot koud en het Amazonegebied is tropisch warm en vochtig. Het regenseizoen in de bergen (Andes) en het Amazonegebied loopt van december tot april. Tijdens die periode kunnen overstromingen en aardverschuivingen voorkomen. Hierdoor kunnen sommige doorgaande wegen en treinverbindingen (bijvoorbeeld naar Machu Picchu, Cusco, Arequipa en Puno) worden afgesloten. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.
Aardbevingen
Peru ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Daarom kunnen er aardbevingen voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).
El Niño
El Niño is een periode, waarin warm water zich ter hoogte van de evenaar langs de kust en over een groot deel van de Stille Oceaan verspreid. Het komt vooral in de maanden december tot en met maart voor en het regent dan veel en hard. Door de regen is het risico op overstromingen en landverschuivingen groot.
Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de website van de Peruaanse overheid (informatie in het Spaans).
Wat te doen in een noodsituatie
Bent u in Peru en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.
Bent u op reis in Peru en komt u in een crisissituatie terecht? Zoals politieke onrust of een natuurramp? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.
Let op: U kunt niet met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) Peru inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en het Schengengebied en in andere landen die dit bewijs hebben erkend. U moet uw vaccinatie- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen. Een corona herstelbewijs wordt niet herkend in Peru.
Inreisvoorwaarden Peru
De meest recente voorwaarden kunt u lezen op de website van de internationale luchthaven in Lima (in het Engels) en op deze website (informatie in het Spaans).
De reiziger moet binnen 72 uur voor vertrek online een gezondheidsverklaring hebben ingevuld (verklaring in het Engels).
Reizigers vanaf 12 jaar moeten een bewijs van volledige vaccinatie laten zien om Peru in te kunnen reizen.
Reizigers vanaf 18 jaar die in Peru wonen moeten daarnaast een bewijs van de boostervaccinatie laten zien (als zij geautoriseerd zijn om deze te ontvangen volgens het huidige protocol).
Reizigers die niet in het bezit zijn van een bewijs van volledige vaccinatie moeten een negatief COVID-19-PCR-testresultaat laten zien dat niet ouder is dan 48 uur bij vertrek.
Kinderen onder de 12 jaar die het land binnen reizen hoeven alleen asymptomatisch te zijn.
Deze regels gelden ook voor binnenlandse vluchten en reizen met het openbaar vervoer.
Algemene coronamaatregelen in Peru
In Peru is sinds de start van de pandemie een noodtoestand van kracht, waardoor mensen verplicht kunnen worden om zich aan de corona maatregelen te houden, zoals het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes.
Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een bewijs van volledige vaccinatie en een geldig legitimatiebewijs laten zien om toegang te krijgen tot openbare ruimtes (onder andere winkelcentra, supermarkten en restaurants). Inwoners vanaf 18 jaar moeten ook een bewijs van de boosterprik laten zien (als zij geautoriseerd zijn om deze te ontvangen volgens het huidige protocol).
Een mondkapje is buitenshuis verplicht en iedereen moet afstand houden. In gemeenten waar een voldoende hoog percentage van de inwoners met twee of drie doses is gevaccineerd geldt een uitzondering voor het dragen van een mondkapje in open ruimtes. Het is verplicht om een dubbel mondkapje te dragen in winkelcentra en winkels, waarvan tenminste 1 een medisch mondkapje is (een papieren in plaats van een stoffen mondkapje); bij gebruik van een KN-95 mondkapje is 1 mondkapje voldoende.
Lokale overheden in de verschillende regio’s kunnen aanvullende maatregelen nemen, zoals het afsluiten van stranden of het beperken van de inreis vanuit andere provincies. Check voor de actuele informatie de website met het lokale nieuws (informatie in het Spaans). Deze website wordt dagelijks aangepast.
Ziekenhuizen
Vooral in Lima zijn er een aantal uitstekende privéziekenhuizen. In andere steden zijn er ook enkele privéklinieken die redelijk goed zijn. Op het platteland schiet de gezondheidszorg echter ernstig tekort, zowel in kwantiteit als in kwaliteit. Op dit moment zijn er geen noemenswaardige wachtlijsten bij privéklinieken, reizigers kunnen daar terecht voor zowel COVID- als niet-COVID-gerelateerde behandelingen.
Bij een ziekenhuisopname eisen ziekenhuizen in Peru vaak dat de rekening gelijk daar betaald wordt. Vaak wordt gevraagd om een garantstelling via een creditcard, ondanks dat u een (reis)verzekering heeft. Vaak moet een buitenlands verzekerde al bij de ingang een bepaald bedrag betalen om toegang te krijgen tot het ziekenhuis. De ambassade kan op verzoek van uw verzekeraar bemiddelen.
Terugkeer naar Nederland
Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.
Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Testlocaties in Peru
Zie voor meer informatie over de testlocaties in Peru de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).
Gezondheidssituatie
Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Peru te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Hoogte
De ijle lucht in het Andesgebergte kan voor sommige mensen gezondheidsproblemen opleveren. Reizigers die door het Andesgebergte willen trekken, moeten een goede conditie hebben om activiteiten op hoogte mogelijk maken. In het hooggebergte zijn er risico’s, ook voor mensen in goede gezondheid. Wij adviseren u om niet rechtstreeks naar de Andes te vliegen. Neem een route via lagergelegen gebieden om aan de hoogte te wennen.
Luchtverkeer
Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).
Binnenlandse vluchten
Bij binnenlandse vluchten over de Nazca-lijnen zijn een aantal ernstige vliegtuigongelukken gebeurd. Wilt u toch een vlucht boeken, maak dan alleen gebruik van lokaal goed bekendstaande vliegtuigmaatschappijen. Vlieg alleen in 2- of meermotorige vliegtuigen met een piloot en een copiloot.
Wegverkeer
In Peru vinden veel busongelukken en roofovervallen plaats. Reist u met de bus? Zorg er dan voor dat u met een betrouwbare busmaatschappij reist. Cruz del Sur, Ormeño en Oltursa bussen rijden met twee chauffeurs. En ga na of de bus geen tussenstops maakt op de route. Reis niet ’s nachts want dan vinden de meeste ongelukken plaats.
Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Peru op de website van de ANWB.
Taxi’s
Neem de volgende voorzorgsmaatregelen:
- Maak na aankomst op het internationale vliegveld Jorge Chávez in Lima altijd gebruik van taxibedrijven die hun diensten aanbieden binnen de aankomsthal. Neem nooit een taxi buiten het vliegveld. Kijk voor meer informatie op de website van het internationale vliegveld Jorge Chávez.
- Gebruik alleen officiële taxi’s die u kunt bestellen via een taxicentrale of via een hotel.
- Download de gratis apps van Cabify, Uber of Beat op uw smartphone. Hiermee roept u gemakkelijk een geregistreerde taxi op. De apps werken alleen in de grote steden.
- Houd geen taxi’s op straat aan. Stap niet in bij een taxichauffeur die een rit aanbiedt zonder dat u daar om vraagt.
- Neem nooit een taxi die u benadert.
- Bewaar uw bezittingen uit het zicht, bijvoorbeeld onder de stoel.
Vrijwilligerswerk en weeshuistoerisme
Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland? Bereid je goed voor en voorkom betrokkenheid bij projecten die schadelijk zijn voor kwetsbare groepen. Vooral vrijwilligerswerk in weeshuizen is populair, maar dat heeft vaak (onbedoeld) negatieve gevolgen, ook voor de ontwikkeling van de kinderen. Uit onderzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in 2021 blijkt dat deze reizen veel negatieve effecten hebben. Sommige weeshuizen worden in verband gebracht met uitbuiting en mensenhandel. Het is belangrijk dat Nederlanders zich bewust zijn van alle mogelijke negatieve gevolgen en aspecten. De Nederlandse overheid ontmoedigt vrijwilligerswerk in weeshuizen.
LHBTIQ is niet algemeen geaccepteerd
LHBTIQ (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen en queer personen) is niet strafbaar maar wordt over het algemeen niet geaccepteerd in Peru. In het openbaar gearmd of hand in hand lopen wordt vaak gezien als provocerend en kan leiden tot problemen met de lokale bevolking of autoriteiten. Houd daar rekening mee.
Geen foto’s van militaire objecten en mensen
Maak geen foto’s van mensen zonder hun toestemming. Dit wordt meestal niet gewaardeerd. Ook het fotograferen van ministeries, ambassades, officiële gebouwen, vliegvelden en vliegtuigen leidt soms tot een ondervraging of zelfs een veroordeling.
Seksualiteit en intimiteit
Seksuele contacten met minderjarigen worden beschouwd als een ernstig strafbaar feit. U kunt dan gearresteerd en vervolgd worden met kans op zware straffen.
Wilt u geld opnemen met een Nederlandse bankpas?
Bij enkele Peruaanse banken kunt u per keer maximaal 700 soles opnemen (twee keer op een dag). Bij de meeste banken is dit maximaal 400 soles per keer. In de grotere steden is het op veel plaatsen mogelijk met een creditcard te betalen.
Autohuur
Zorg dat u een autoverzekering met een goede dekking afsluit. Peruanen zijn meestal niet goed verzekerd bij ongelukken.
Busreizen
Houd uw rugzak of handtas goed in de gaten wanneer u met de bus reist. Houd uw paspoort en waardevolle spullen bij de hand en leg deze niet in de bagagedrager boven uw hoofd of onder uw stoel.
Lokale hulpdiensten
Bent u in Peru en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Algemeen alarmnummer (politie): 105
Ambulance: 117
Brandweer: 116
Contactgegevens ambassade
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Nederlandse ambassade in Lima
Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Peru en de honorair consulaten in het land.
Wat de ambassade voor u kan doen
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Wat u zelf kunt doen
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
Registreren
U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.