NederlandWereldwijd

Reisadvies Peru

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Peru is geel, met een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent. In heel Peru kunnen stakingen, demonstraties en wegblokkades voorkomen. Houd hier rekening mee en wees voorzichtig. Vermijd demonstraties, samenscholingen en mensenmassa’s. Daarnaast komt het geregeld voor dat provinciale wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn door overstromingen of aardverschuivingen. Om deze redenen kunnen bepaalde reisroutes opeens (tijdelijk) afgesloten zijn. Lees meer onder Veiligheidsrisico’s. Er is een verhoogd risico op dengue (knokkelkoorts) in sommige delen van Peru. Lees meer onder Gezondheid.
Laatst gewijzigd op: 02-02-2024
Nog steeds geldig op: 27-02-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het gebied in de VRAEM (de Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro). Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Colombia. Dit geldt ook voor het gebied aan weerszijden van de Huallaga-rivier in de Huánuco-regio. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Reis alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar geel gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland en er kunnen onverwachts nieuwe veiligheidsrisico’s ontstaan. Ook in de gele gebieden kunnen opeens wegblokkades, stakingen en/of demonstraties voorkomen, waarbij soms geweld wordt gebruikt. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies