Nederland Wereldwijd

Reisadvies Peru

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De sociale onrust in de provincies Madre de Dios, Cusco, Apurimac en Ayacucho is afgenomen. De kleurcode van het reisadvies voor deze gebieden gaat daarom van oranje naar geel. In heel Peru kunnen nog wel stakingen en demonstraties voorkomen, waarbij soms geweld kan ontstaan. Vermijd demonstraties. Ook kunnen er onverwacht wegblokkades voorkomen. Hierdoor kunnen bepaalde reisroutes opeens (tijdelijk) afgesloten zijn. Door zware regenval, overstromingen en landverschuivingen in de noordelijke kuststreken en andere delen van het land zijn op veel plaatsen wegen, bruggen en toeristische bestemmingen tijdelijk niet toegankelijk. De kleurcode van het reisadvies voor Peru is geel, met een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.
Laatst gewijzigd op: 15-03-2023
Nog steeds geldig op: 24-03-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het gebied in de VRAEM (de Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro). Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Colombia. Dit geldt ook voor het gebied aan weerszijden van de Huallaga-rivier in de Huánuco-regio en voor het zuidelijke berggebied Puno. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Reis alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis. In de omgeving van Puno zijn veel reisroutes momenteel afgesloten. 
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar geel gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland en er kunnen onverwachts nieuwe veiligheidsrisico’s ontstaan. Ook in de gele gebieden kunnen opeens wegblokkades, stakingen en/of demonstraties voorkomen, waarbij soms geweld wordt gebruikt. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies