NederlandWereldwijd

Reisadvies Palau

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Palau? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 25-04-2024
Nog steeds geldig op: 15-06-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Palau is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Palau of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

In Palau is weinig criminaliteit. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag in Palau geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. Voor het meenemen van drugs kunt u een gevangenisstraf krijgen van minimaal 25 jaar, en een geldboete van minimaal 50.000 US dollar.

Alcohol

Alcohol drinken in het openbaar is verboden en strafbaar.

E-sigaretten (vapes)

Neem geen e-sigaretten (vapes) mee naar Palau. U mag in Palau geen e-sigaretten gebruiken, bezitten of verkopen. U kunt een hoge boete krijgen.

Zonnebrandmiddelen

U mag in Palau geen zonnebrandmiddelen gebruiken, bezitten of verkopen met chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het koraal. U kunt een hoge straf krijgen. Neem alleen ‘koraal-veilige’ zonnebrandmiddelen mee of koop deze in winkels in Palau.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Palau reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie. Niet iedereen heeft een positieve houding tegenover uw seksuele voorkeur of identiteit. Uit geen liefde in het openbaar (dit geldt voor lhbtiq+ en voor heteroseksuele personen). Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Tropische stormen en overstromingen

Vooral tussen juni en november komen in Palau tropische stormen (cyclonen, tyfoons of orkanen) voor. Zware regenval, stormvloeden en overstromingen kunnen veel schade aanrichten. Bent u tijdens een tropische storm of overstroming in Palau?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

Wegverkeer

In Palau zijn alleen de hoofdwegen verhard. Ongelukken gebeuren vooral na zonsondergang. Houd er rekening mee dat voetgangers ook op de weg kunnen lopen. Haal langzame voertuigen niet in. Dit is verboden.

Reizen met een boot

Gaat u met een boot reizen in Palau? Houd er rekening mee dat dit niet altijd veilig is. Er zijn niet altijd reddingsvesten of andere veiligheidsmiddelen op de boten.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig in Palau? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer (politie): 911
 • Ambulance: 911
 • Brandweer: 911

Nood- of crisissituatie

 • Bent u in Palau en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade in Palau

Er is geen Nederlandse ambassade in Palau. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Manilla, Filipijnen.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij de honorair consul van Nederland in Palau (informatie in het Engels).

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Palau is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de gezondheidszorg is beperkt. Raakt u ernstig gewond of ziek? Of moet u een moeilijke operatie ondergaan? Dan moet u bijvoorbeeld naar de Filipijnen worden overgebracht.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Palau te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van vertrek uit het land.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u in Palau blijft en met welk doel.

U reist naar Palau als toerist:

 • Blijft u 30 dagen of korter in Palau? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.
 • Blijft u langer dan 30 dagen in Palau? En reist u met een Nederlands paspoort? U kunt uw verblijf maximaal 2 keer verlengen met 30 dagen, tot maximaal 90 dagen. Neem hiervoor contact op met de lokale immigratiedienst via +68 04 88 24 98 of +68 04 88 26 78. Doe dit binnen 7 dagen voordat de 30 dagen verlopen. Na 90 dagen moet u het land verlaten.

U reist naar Palau voor werk of een ander doel:

U moet altijd een inschrijfformulier (Palau Entry Form) invullen binnen 72 uur voor aankomst in Palau.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig voor een reis naar Palau. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Belofte ondertekenen (Palau Pledge)

Bij aankomst in Palau moet u de Palau Pledge (belofte) ondertekenen en laten stempelen in uw paspoort. Hiermee belooft u dat u de natuur en cultuur van Palau zult respecteren. En dat u bijvoorbeeld geen koraal of schelpen meeneemt naar huis, of afval achterlaat in zee.

In de prijs van een vliegticket naar Palau wordt een milieubelasting meegerekend van 100 US dollar.

Rijbewijs

In Palau is uw Nederlandse rijbewijs alleen geldig als u ook een geldig internationaal rijbewijs heeft. Hiermee kunt u maximaal 30 dagen in Palau rijden. Na 30 dagen heeft u een lokaal rijbewijs nodig.

Reisvaccinaties

 • Check welke vaccinaties u nodig heeft voor Palau op de website van GGD Reisvaccinaties.
 • U leest op de website van de GGD ook meer over ziektes die er voorkomen, zoals dengue (knokkelkoorts), chikungunya en zikakoorts.
 • Maak (online) een vaccinatie-afspraak bij een GGD of andere aanbieder van reisvaccinaties bij u in de buurt. Check alle aanbieders van reisvaccinaties op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Bagageregels