Nederland Wereldwijd

Reisadvies Oezbekistan

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Oezbekistan is geel en een deel oranje. Lees onder Veiligheidsrisico’s wat dit voor u betekent. De landsgrens tussen Oezbekistan en Afghanistan is gesloten. Vanwege mogelijke raketaanvallen is het niet veilig om naar Termiz of binnen 5 kilometer van de Oezbeeks-Afghaanse grens te reizen. Reis hier alleen naartoe als het strikt noodzakelijk is. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 11-09-2023
Nog steeds geldig op: 01-12-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de Termiz-regio en de Oezbeeks-Afghaanse grens. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar de Termiz-regio of de Oezbeeks-Afghaanse grens? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • U kunt reizen naar de rest van Oezbekistan, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies