Nederland Wereldwijd

Reisadvies Oekraïne

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Oekraïne is rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s. Reis niet naar Oekraïne. Door de oorlog met Rusland is de veiligheidssituatie in Oekraïne niet stabiel. Vooral in het oostelijke en zuidelijke deel van Oekraïne zijn steden en dorpen bijna dagelijks het doelwit van bombardementen. Er zijn sinds het begin van de oorlog vele slachtoffers gevallen. Bent u (nog) in Oekraïne? U bent verantwoordelijk voor uw veiligheid. Houd het lokale nieuws in de gaten en volg de adviezen van de lokale autoriteiten. Door de oorlog kan de Nederlandse overheid u geen of waarschijnlijk geen consulaire bijstand verlenen als u in de problemen komt. Nabij de frontlinie en in de door Rusland bezette gebieden kan de Nederlandse overheid u niet helpen. Gaat en kunt u Oekraïne verlaten? Kies een veilig moment en bereid u goed voor. De Nederlandse overheid kan u hier niet bij helpen. Lees meer informatie onder Veiligheidsrisico’s. De Nederlandse ambassade in Kyiv is open maar alleen op afspraak. De consulaire afdeling is alleen telefonisch bereikbaar.
Laatst gewijzigd op: 02-06-2023
Nog steeds geldig op: 27-09-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar Oekraïne. Door de oorlog is het nu gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar Oekraïne? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.
  • De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
  • Komt u bij de frontlinie en/of in de door Rusland bezette gebieden in de problemen? De Nederlandse ambassade kan u daar niet helpen.

Lees hier de veelgestelde vragen over de situatie in Oekraïne.

Verder in dit reisadvies