Nederland Wereldwijd

Reisadvies Nigeria

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor de deelstaten Anambra, Enugu, Abia en Imo gaat van oranje naar rood. In deze deelstaten in Zuidoost-Nigeria is een verhoogd risico op aanvallen van gewapende milities op buitenlandse doelwitten. De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Nigeria is oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.
Laatst gewijzigd op: 17-05-2023
Nog steeds geldig op: 28-09-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de deelstaten Borno, Yobe, Adamawa, Gombe, Bauchi, Jigawa, Kano, Kaduna, Zamfara, Katsina, Sokoto en de grensgebieden met het noorden van Benin, met Niger en met Kameroen. Reis ook niet naar het kustgebied in de Delta van Niger en de staten Anambra, Imo, Abia en Enugu in het zuidoosten. Het is te gevaarlijk om daar heen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar oranje gebieden. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, zoals voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval, of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar de oranje gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies