NederlandWereldwijd

Reisadvies Nigeria

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Nigeria is oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. De economische situatie in Nigeria verslechtert. De inflatie stijgt en de kans op sociale onrust in het land neemt toe. Ook stijgt de kans op gewelddadige criminaliteit en kunnen er protesten ontstaan. Vermijd samenscholingen en mensenmassa’s. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten. Lees meer onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 21-12-2023
Nog steeds geldig op: 26-05-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de deelstaten Borno, Yobe, Adamawa, Gombe, Bauchi, Jigawa, Kano (behalve de stad Kano, hier geldt: alleen noodzakelijke reizen), Kaduna, Zamfara, Katsina, Sokoto en de grensgebieden met het noorden van Benin, met Niger en met Kameroen. Reis ook niet naar het kustgebied in de Delta van Niger en de staten Anambra, Imo, Abia en Enugu in het zuidoosten. Het is te gevaarlijk om daar heen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar rode gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar oranje gebieden. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, zoals voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval, of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar de oranje gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies