Nederland Wereldwijd

Reisadvies Nigeria

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Op 25 februari 2023 zijn er in Nigeria presidentsverkiezingen, gevolgd door gouverneursverkiezingen in maart 2023. Daarom worden de komende tijd in het hele land politieke bijeenkomsten gehouden, die massale vormen kunnen aannemen. Door de invoering van nieuwe nationale bankbiljetten is er een tekort aan contant geld. Zonder een Nigeriaanse bankrekening is het niet mogelijk om aan contant geld te komen en internationale bankpassen werken vaak niet. Ook is er schaarste aan brandstof. De politieke bijeenkomsten, het tekort aan contant geld en de brandstofschaarste zorgen voor onrust in het hele land, die tot geweld kan leiden. In heel Nigeria, ook in Abuja, is een verhoogd risico op geweldsincidenten waaronder terreuraanslagen. Vermijd plekken waar veel mensen komen. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s. De kleurcode van het reisadvies voor Nigeria is oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden.
Laatst gewijzigd op: 22-02-2023
Nog steeds geldig op: 28-03-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de deelstaten Borno, Yobe, Adamawa, Gombe, Bauchi, Jigawa, Kano, Kaduna, Zamfara, Katsina, Sokoto en de grensgebieden met het noorden van Benin, met Niger en met Kameroen. Reis ook niet naar het kustgebied in de Delta van Niger. Het is te gevaarlijk om daar heen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar oranje gebieden. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Nigeria? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.

Verder in dit reisadvies