Nederland Wereldwijd

Reisadvies Nigeria

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Er is een verhoogd risico op terreuraanslagen in Nigeria, vooral in Abuja. Vermijd zoveel mogelijk plaatsen waar veel mensen komen. Lees meer hierover in de rubriek Veiligheidsrisico’s. Het reisadvies voor Nigeria is oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Er is een aanval geweest op het vliegveld van Kaduna en op een trein van Abuja naar Kaduna. Ook is het al langere tijd onveilig op de weg van Abuja naar Kaduna. Op dit moment is het niet mogelijk om op een veilige manier naar de stad Kaduna te reizen. In alle deelstaten van Nigeria bestaat het risico op zware (gewapende) criminaliteit. In een deel van het land is er ook een risico op terreurdaden, vooral in de noordoostelijke deelstaten. Het aantal berovingen en ontvoeringen is in heel Nigeria de laatste tijd sterk toegenomen. Vooral langs hoofdroutes tussen steden kunnen ontvoeringen voorkomen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 28-10-2022
Nog steeds geldig op: 28-11-2022

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de deelstaten Borno, Yobe, Adamawa, Gombe, Bauchi, Jigawa, Kano, Kaduna, Zamfara, Katsina, Sokoto en de grensgebieden met het noorden van Benin, met Niger en met Kameroen. Reis ook niet naar het kustgebied in de Delta van Niger. Het is te gevaarlijk om daar heen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Nigeria is voor een groot deel oranje. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Nigeria? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’).  Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies