NederlandWereldwijd

Reisadvies Moldavië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Moldavië is geel en gedeeltelijk rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in het rode gebied. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent. In Moldavië geldt de noodtoestand. Dit komt door de oorlog in Oekraïne en de komst van grote groepen Oekraïense vluchtelingen. Reis niet naar de regio Transnistrië. Deze regio heeft zichzelf onafhankelijk verklaard en de Moldavische autoriteiten hebben hier geen gezag.
Laatst gewijzigd op: 23-12-2023
Nog steeds geldig op: 05-03-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de regio Transnistrië. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar Transnistrië? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidsrisico’s zijn anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

  • Bent u in Moldavië of reist u er binnenkort heen? Registreer uw verblijf gratis via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Kies ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’. Zo weet de Nederlandse ambassade dat u in het land bent. U krijgt een melding per e-mail als het reisadvies verandert. Ook krijgt u bij een calamiteit of crisis, via e-mail of sms, extra informatie over de veiligheidssituatie.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit zo snel mogelijk door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.

Verder in dit reisadvies