Nederland Wereldwijd

Reisadvies Moldavië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

In Moldavië geldt de noodtoestand. Dit komt door de oorlog in Oekraïne en de komst van grote groepen vluchtelingen. De kleur van het reisadvies voor Moldavië is geel (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) en gedeeltelijk rood (niet reizen). Het luchtruim boven Moldavië is weer gedeeltelijk geopend. Vluchten van en naar de internationale luchthaven van Chisinau zijn weer mogelijk. Reis niet naar Transnistrië. De Moldavische autoriteiten hebben geen controle in dit gebied dat zichzelf onafhankelijk heeft verklaard. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg de berichten in de media. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 22-04-2022
Nog steeds geldig op: 03-07-2022

Rood: niet reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor de regio Transnistrië is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om daar naartoe te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar Transnistrië? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • De kleurcode voor de rest van Moldavië is geel. U kunt reizen naar Moldavië, maar let op: er zijn veiligheidsrisico’s. Lees in de rubriek Veiligheidsrisico’s wat dit voor u betekent.
  • Verblijft u in Moldavië? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland

Verder in dit reisadvies