NederlandWereldwijd

Reisadvies Mauritius

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Mauritius? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 17-06-2024
Nog steeds geldig op: 21-07-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Mauritius is geel. U kunt erheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Mauritius of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Zakkenrollers en berovingen

Houd in Mauritius rekening met zakkenrollers en diefstal. Vooral in populaire toeristische plaatsen zoals Port Louis, Grand Baie en Flic-en-Flac.
Berovingen en inbraken komen regelmatig voor. Dit gebeurt meestal in de omgeving van hotels en motels en in woonwijken dicht bij toeristengebieden.

Piraten

In de wateren rondom Mauritius kunnen piraten een bedreiging vormen voor de commerciële vaart en particuliere zeiljachten. Lees informatie over piraterij in het Live Piracy Report op de website van het International Maritime Bureau (informatie in het Engels).

Voorkom dat u slachtoffer wordt van criminaliteit

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag in Mauritius geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Mauritius zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Mauritius reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie. Niet iedereen heeft een positieve houding tegenover uw seksuele voorkeur of identiteit. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Tropische stormen

In Mauritius komen van november tot juni tropische stormen voor. Lees informatie over het weer in Mauritus op de website van de Meteorologische dienst van Mauritius (informatie in het Engels).

Bent u tijdens een tropische storm in Mauritius?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig in Mauritius? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

Nood- of crisissituatie

 • Bent u in Mauritius en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade in Mauritius

Er is geen Nederlandse ambassade in Mauritius. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Dar es Salaam, Tanzania.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij de honorair consul van Nederland in Port Louis (informatie in het Engels).

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Mauritius is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de gezondheidszorg is van wisselende kwaliteit. Er zijn particuliere klinieken, maar die brengen hoge kosten in rekening. Als u in het ziekenhuis belandt, moet u mogelijk naar Réunion of Zuid-Afrika worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een extreme sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Mauritius te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van vertrek uit het land.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u in Mauritius blijft:

 • Blijft u 90 dagen of korter in Mauritius? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.
 • Blijft u langer dan 90 dagen in Mauritius? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u een visum nodig.

Neem contact op met de ambassade van Mauritius in Brussel voor meer informatie over visa.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig voor een reis naar Mauritius. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Uw Nederlandse rijbewijs is geldig in Mauritius. Lees meer over rijden in Mauritius op de website van de ANWB.

 • Check welke vaccinaties u nodig heeft voor Mauritius op de website van GGD Reisvaccinaties.
 • U leest op de website van de GGD ook meer over ziektes die er voorkomen, zoals dengue (knokkelkoorts), chikungunya en schistosomiasis (bilharzia).
 • Maak (online) een vaccinatie-afspraak bij een GGD of andere aanbieder van reisvaccinaties bij u in de buurt. Check alle aanbieders van reisvaccinaties op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Gebruikt u medicijnen?

Wat mag ik meenemen naar Mauritius?

Check wat u mag meenemen naar Mauritius op de website van IATA (informatie in het Engels).

U mag geen planten en levensmiddelen meenemen naar Mauritius. Ook mag u geen sigarettenvloeipapier invoeren of bezitten.

Wat mag ik mee terugnemen naar Nederland?

Bekijk wat u vanuit Mauritius mee terug mag nemen naar Nederland op de pagina Wat mag ik meenemen naar Nederland?