Nederland Wereldwijd

Reisadvies Mauritanië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van Mauritanië is voor het grootste deel rood met een deel oranje en geel. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 11-04-2022
Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar rood gebied te reizen. Reis niet naar het gebied ten oosten van de lijn Fdérik - Chinguetti - Tidjikdja - Ayoun el-Atrouss - Boû Steïlé en naar het noordoosten van Mauritanië richting de grens met Algerije. Reis ook niet naar de grensgebieden met Marokko, Mali, de Westelijke Sahara en Algerije. Er liggen mijnen langs de noordgrens met de Westelijke Sahara. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • In rode en oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De kleurcode voor een deel van Mauritanië is geel. U kunt reizen naar geel gebied. Maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Mauritanië? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies