NederlandWereldwijd

Reisadvies Mauritanië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Mauritanië is rood met een deel oranje en geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden.
Laatst gewijzigd op: 30-11-2023
Nog steeds geldig op: 01-03-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het gebied ten oosten en noordoosten van de lijn Fdérik - Chinguetti - Tidjikdja - Ayoun el-Atrouss - Boû Steïlé en tot de grens met Algerije en Marokko. Reis ook niet naar de Westelijke Sahara en Mali. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Er liggen mijnen langs de noordgrens met de Westelijke Sahara. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar de rode gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. 

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies