NederlandWereldwijd

Reisadvies Marokko

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Marokko is geel en een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 06-02-2024
Nog steeds geldig op: 19-04-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het grensgebied met Mauritanië. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar het grensgebied met Mauritanië? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Algerije. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar het grensgebied met Algerije? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar de rest van Marokko maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies