Nederland Wereldwijd

Reisadvies Mali

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van Mali is rood en oranje. Reis alleen naar oranje gebied als dat echt noodzakelijk is, reis niet naar het rode gebied. In het rode gebied zijn grote veiligheidsrisico’s. Door oplopende politieke spanningen in het land is de situatie onzeker. Er kunnen lokaal demonstraties gehouden worden. Volg de lokale media en volg de instructies op van de lokale autoriteiten. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 19-05-2022
Nog steeds geldig op: 20-05-2022

Rood: niet reizen

  • De kleurcode is rood voor de hele grensstrook met Mauritanië, het noordoosten van de regio Kayes, inclusief de steden Nioro, Sandaré en Diéma, het gebied ten noorden van de lijn Bafoulabé-Banamba-Ségou-Markala-Si-Téné-Benena (op de grens met Burkina Faso), het grensgebied met Burkina Faso en het zuidelijk grensgebied met Ivoorkust.
  • Dit betekent dat het te gevaarlijk is om naar de rode gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • In oranje en rode gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies