Nederland Wereldwijd

Reisadvies Maleisië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Maleisië is voor het grootste deel geel, met een deel oranje (de eilanden voor de oostelijke kuststrook van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna). Er zijn nieuwe inreisvoorwaarden. Lees meer informatie in de rubriek Coronavirus. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 02-05-2022
Nog steeds geldig op: 01-07-2022

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • De kleurcode voor Maleisië is geel voor het hele Maleisische schiereiland en het grootste deel van Sabah en Sarawak. De eilanden voor de oostkust van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna (Sabah) hebben de kleurcode oranje.
  • U kunt reizen naar geel gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er gelden inreisvoorwaarden voor Maleisië.
  • Naar Maleisië reizen? Lees meer informatie of u het land kunt inreizen en over de lokale coronamaatregelen in Maleisië in de rubriek Coronavirus.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van de eilanden voor de oostelijke kuststrook van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna is oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze eilanden met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid en bereid u zich goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.  
  • Verblijft u in Maleisië? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in Maleisië bent.
  • Vertrekt u uit Maleisië? Schrijf u dan ook weer uit via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies