NederlandWereldwijd

Reisadvies Liberia

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Liberia is geel en een klein deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Tijdens de presidentsverkiezingen in Liberia in oktober 2023 hebben in de hoofdstad Monrovia en andere delen van het land politieke bijeenkomsten en demonstraties plaats gevonden waarbij geweld is gebruikt. Tot de officiële overgang naar de nieuwe regering op 22 januari 2024 kan er in heel het land onrust voorkomen. Blijf uit de buurt van demonstraties en samenscholingen. Volg de laatste ontwikkelingen via het lokale nieuws. Lees meer over veiligheid onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 08-01-2024
Nog steeds geldig op: 01-03-2024

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Ivoorkust. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar het grensgebied met Ivoorkust? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies