NederlandWereldwijd

Reisadvies Libanon

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Libanon is rood. Reis niet naar Libanon. In het grensgebied van Libanon en Israël vinden over en weer beschietingen en bombardementen plaats tussen Hezbollah, Palestijnen en het Israëlische leger. Het is onvoorspelbaar of dit conflict zich uitbreidt naar andere delen van Libanon. Lees meer over de veiligheidssituatie onder Veiligheid. Bent u op dit moment in Libanon? Vertrek uit Libanon als dat veilig kan. Houd er rekening mee dat de mogelijkheden om het land te verlaten elk moment kunnen worden ingeperkt. Blijft u toch in Libanon? De veiligheidssituatie is onzeker en kan verder verslechteren. Volg de ontwikkelingen via de actuele informatie van de luchtvaartmaatschappijen en via het (lokale) nieuws. Verblijf op een veilige plaats. Zorg als dat kan voor een voldoende voorraad eten, drinken, medicijnen en eventueel brandstof.
Laatst gewijzigd op: 12-03-2024
Nog steeds geldig op: 24-04-2024

Rood: niet reizen

Reis niet naar Libanon.

  • Het is te gevaarlijk om naar Libanon te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe. De veiligheidssituatie in Libanon is instabiel en kan op elk moment verslechteren.
  • Gaat u toch naar Libanon? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies