Nederland Wereldwijd

Reisadvies Libanon

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Libanon is geel, oranje en rood. Door de ernstige economische crisis in het land is er een groot tekort aan elektriciteit. Soms is het moeilijk om aan brandstof te komen, vooral diesel. Ook is er een groot tekort aan medicijnen en ziekenhuizen kunnen niet altijd passende zorg verlenen. In heel Libanon komen regelmatig wegblokkades voor. Protesten en demonstraties kunnen uit de hand lopen. Vermijd protesten, grote groepen mensen en wegblokkades. Zorg dat u vooraf op de hoogte bent van de lokale situatie en volg de instructies op van de lokale autoriteiten. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 14-06-2022
Nog steeds geldig op: 29-06-2022

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de grensgebieden in het noorden en oosten van Libanon, in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet en in de Palestijnse vluchtelingenkampen. Het is te gevaarlijk om naar deze gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar de grensgebieden in het noorden en oosten van Libanon, in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet en in de Palestijnse vluchtelingenkampen? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is in de Bekaa-vallei, ten zuiden van Litani-rivier en de stad Tripoli. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar de rest van Libanon. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus en gezondheid.
  • Verblijft u in Libanon? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit Libanon? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies