Nederland Wereldwijd

Reisadvies Kosovo

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor het noorden van Kosovo met de steden Zvečan, Zubin Potok, Leposavic en noord-Mitrovica is oranje. Reis alleen naar het noorden als het noodzakelijk is. De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Kosovo gaat van geel naar groen. De veiligheidsrisico’s daar zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 08-03-2023
Nog steeds geldig op: 23-03-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het noorden van Kosovo met de steden Zvečan, Zubin Potok, Leposavic en noord-Mitrovica. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar deze oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s

  • De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Kosovo is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland. 
  • Lees meer over de corona-inreisvoorwaarden in de rubriek Gezondheid.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies