NederlandWereldwijd

Reisadvies Kiribati

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Kiribati? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 29-04-2024
Nog steeds geldig op: 12-06-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Kiribati is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Kiribati of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Drugs

U mag in Kiribati geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Kiribati zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Kiribati reizen? U kunt daar te maken krijgen met strenge straffen, discriminatie en agressie. Op seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht staat een gevangenisstraf tot maximaal 14 jaar. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

In Kiribati liggen niet-ontplofte explosieven, overgebleven uit de Tweede Wereldoorlog. Raak explosieven, munitie of (verroeste) metalen voorwerpen die uit de grond of de zeebodem steken nooit aan. Deze kunnen spontaan exploderen. Wees vooral voorzichtig op de stranden van Betio en andere delen van Zuid-Tarawa. 

Houd in Kiribati rekening met diefstal. Bewaar uw paspoort, geld en waardevolle bezittingen op een veilige plek. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt bestolen. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Tropische stormen

Vooral tussen november en april is er in Kiribati een risico op tropische stormen. Deze stormen leiden vaak tot zware regenval, ruige zee en stormvloeden.

Lees informatie over de weersomstandigheden in Kiribati op de website van de Kiribati Meteorological Service (informatie in het Engels). Of bekijk de windkaart op de website Windy.com (informatie in het Engels).

Sterke stromingen

Houd rekening met gevaarlijke stromingen in de zee. Vooral langs riffen en bij uitgaand tij. Vraag waar en wanneer u veilig kunt zwemmen en snorkelen. Of ga met iemand zwemmen of snorkelen die de lokale omstandigheden goed kent.

Reizen met een boot

Reist u met een boot tussen de eilanden? Controleer voor vertrek of de boot aan de veiligheidseisen voldoet. Reis niet op een boot die overbeladen is. Vooral op kleine boten zijn vaak geen reddingsvesten en andere veiligheidsuitrusting.

Check de weersverwachting voor u de zee op gaat (informatie in het Engels). Stel uw reis uit bij slecht weer.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig op het hoofdeiland Tarawa? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 199
 • Politie: 192
 • Ambulance: 194
 • Brandweer: 193

In afgelegen delen van Kiribati kunt u in geval van nood niet altijd direct de hulp krijgen die u nodig heeft. De ziekenhuizen op Tarawa en Kiritimati (Christmas Island) bieden beperkte medische zorg. Bij ernstige verwondingen, ziekte of complexe chirurgische ingrepen moet u naar een ander land geëvacueerd worden.

Nood- of crisissituatie

 • Bent u in Kiribati en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade in Kiribati

Er is geen Nederlandse ambassade in Kiribati. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland.

In een noodgeval kunt u ook contact opnemen met de honorair consul van Frankrijk op Tarawa (informatie in het Frans).

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Kiribati is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de medische voorzieningen in Kiribati zijn beperkt. Als u in het ziekenhuis terechtkomt, moet u mogelijk naar Australië, Nieuw-Zeeland of Hawaii (Verenigde Staten van Amerika) worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.  

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Kiribati te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van vertrek uit het land. 

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u in Kiribati blijft:

 • Blijft u 90 dagen of korter in Kiribati? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig. U heeft wel een retourvliegticket of een doorreisticket nodig.
 • Blijft u langer dan 90 dagen in Kiribati? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u een visum nodig.

Lees informatie over visa op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Immigratie van Kiribati (informatie in het Engels).

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort en eventueel een visum nodig voor een reis naar Kiribati. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

In Kiribati is uw Nederlandse rijbewijs alleen geldig als u ook een geldig internationaal rijbewijs heeft. Met een internationaal rijbewijs kunt u maximaal 2 weken in Kiribati rijden. Lees hoe u een internationaal rijbewijs aanvraagt op de website van de ANWB.

Reisvaccinaties

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Telefoon en internet

Op sommige eilanden in Kiribati is geen of weinig telefoon- en internetbereik. Breng familie of vrienden op de hoogte voordat u naar een afgelegen eiland reist.

Wilt u ook in afgelegen gebieden bereikbaar zijn? Of wilt u dat familie of vrienden weten waar u bent? Gebruik dan een satelliettelefoon of gps-tracker.

Bagageregels

 • Meenemen naar Kiribati:
  Check wat u mag meenemen naar Kiribati op de website van IATA (informatie in het Engels). Houd ook rekening met de regels van andere landen waar u doorheen reist onderweg naar Kiribati.
 • Meenemen naar Nederland:
  Bekijk wat u vanuit Kiribati mee terug mag nemen naar Nederland op de pagina Wat mag ik meenemen naar Nederland? Houd ook rekening met de regels van andere landen waar u doorheen reist onderweg naar Nederland.