Nederland Wereldwijd

Reisadvies Kameroen

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van Kameroen is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Omdat het aantal gewelddadige aanslagen in het westelijke deel van de regio Sud-Ouest is toegenomen, is de kleur van dit gebied veranderd van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar rood (niet reizen). Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 09-06-2022
Nog steeds geldig op: 28-03-2023

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar rode gebieden te reizen. Reis niet naar de noordelijke punt van Kameroen (ten noorden van Guider), de grensgebieden binnen een straal van 20 kilometer met de grens van Nigeria en de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). Reis ook niet naar de regio Nord-Ouest en het Korup National Park en het westelijke deel van de regio Sud-Ouest, inclusief de steden Kumba en Mamfe. Reis ook niet naar het schiereiland Bakassi. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Noord (hoofdstad Garoua) en Adamnaoua (hoofdstad Ngaoundéré) en het oostelijk deel van de regio Sud-Ouest. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje en rood gebied? Dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid. In rode en oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De kleurcode voor een groot deel van Kameroen is geel. U kunt reizen naar geel gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Kameroen? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Kameroen? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies