Nederland Wereldwijd

Reisadvies Kameroen

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Kameroen is geel met een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. In buurland Equatoriaal-Guinea is in februari 2023 een uitbraak van het Marburgvirus geconstateerd. Het aantal besmettingen in dat land is afgelopen periode toegenomen. Het risico op landelijke verspreiding is daar verhoogd. Wees in het zuiden van Kameroen alert op dit virus en wees voorzichtig in de regio’s Ambam, Kye-Ossi en Olamze, die grenzen aan Equatoriaal-Guinea. Lees meer over het Marburgvirus onder Gezondheid.
Laatst gewijzigd op: 24-05-2023
Nog steeds geldig op: 10-12-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de noordelijke punt van Kameroen (ten noorden van Guider) of naar de grensstroken met Nigeria en de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). Reis ook niet naar de regio Nord-Ouest, het Korup National Park en het westelijke deel van de regio Sud-Ouest, inclusief de steden Kumba en Mamfe. Reis ook niet naar het schiereiland Bakassi. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Noord (hoofdstad Garoua) en Adamnaoua (hoofdstad Ngaoundéré) en het oostelijk deel van de regio Sud-Ouest. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor

Volg de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies