NederlandWereldwijd

Reisadvies Kaaimaneilanden

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar de Kaaimaneilanden? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 19-04-2024
Nog steeds geldig op: 25-07-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor de Kaaimaneilanden is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u op de Kaaimaneilanden of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag op de Kaaimaneilanden geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. Op de Kaaimaneilanden zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar de Kaaimaneilanden reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie. Niet iedereen heeft een positieve houding tegenover uw seksuele voorkeur of identiteit. Een huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht wordt niet erkend. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Tropische stormen

Reist u tussen juni en november naar de Kaaimaneilanden? Er kunnen tropische stormen voorkomen, bijvoorbeeld orkanen. Lees informatie over het weer op de Kaaimaneilanden op de website van de Cayman Islands National Weather Service (informatie in het Engels)

Aardbevingen

Op de Kaaimaneilanden is het risico op aardbevingen hoog. Na aardbevingen kunnen tsunami’s (vloedgolven) voorkomen. Lees informatie over aardbevingen op de website van USGS Earthquake Hazards Program.

Wat kunt u doen bij natuurgeweld?

Bent u tijdens een tropische storm of aardbeving op de Kaaimaneilanden?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig op de Kaaimaneilanden? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 911
 • Ambulance: 911
 • Brandweer: 911

Nood- of crisissituatie

 • Bent u op de Kaaimaneilanden en bent u in nood (zoals een ziekenhuisopname of diefstal)? Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van Nederland Wereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade op de Kaaimaneilanden

Er is geen Nederlandse ambassade op de Kaaimaneilanden. Neem bij vragen contact op met het Nederlandse consulaat-generaal in Miami, Verenigde Staten.

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar de Kaaimaneilanden te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van vertrek uit het land.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u op de Kaaimaneilanden blijft.

Blijft u 6 maanden of korter op de Kaaimaneilanden? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig. Bij aankomst op het vliegveld krijgt u een stempel voor een verblijf van 30 tot en met 90 dagen. U kunt de geldigheid van de stempel verlengen tot maximaal 6 maanden.

Blijft u langer dan 6 maanden op de Kaaimaneilanden? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u een visum nodig. Neem contact op met de Britse ambassade in Den Haag voor meer informatie over visa (informatie in het Engels).

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort en eventueel een visum nodig voor een reis naar de Kaaimaneilanden. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Uw Nederlandse rijbewijs is geldig op de Kaaimaneilanden. Een internationaal rijbewijs kan nuttig zijn. Lees meer over rijden op de Kaaimaneilanden op de website van de ANWB.

Gebruikt u medicijnen?

Wat mag ik meenemen naar de Kaaimaneilanden?

Check wat u mag meenemen naar de Kaaimaneilanden op de website van IATA (informatie in het Engels).

Wat mag ik mee terugnemen naar Nederland?

Bekijk wat u vanuit België mee terug mag nemen naar Nederland op de pagina Wat mag ik meenemen naar Nederland?