Nederland Wereldwijd

Reisadvies Japan

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Japan is voor het grootste deel groen met een klein deel rood. U heeft een visum nodig voor Japan. Toeristen worden nu nog niet toegelaten. Uw vaccinatiestatus bepaalt uw quarantaineplicht in Japan. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 01-04-2022
Nog steeds geldig op: 20-05-2022

Rood: niet reizen

  • De kleurcode voor het zuidoosten van de stad Fukushima is rood. Dit komt door het ongeluk in 2011 met de Fukushima Daiichi Nuclear Power Station. De toegang tot een aantal gebieden met een hoge radioactieve straling is verboden. Lees meer informatie op de website van Fukushima Prefectural Government (informatie in het Engels).
  • Dit betekent dat het te gevaarlijk is om ten zuidoosten van de stad Fukushima zoals de plaatsen Futaba, Iitate, Katsurao, Minamisoma, Namie, Okuma en Tomioka te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naar toe.
  • Gaat u toch naar het zuidoosten van de stad Fukushima? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Japan is voor het grootste deel groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U heeft een visum voor Japan nodig om Japan in te reizen. U kunt niet naar Japan reizen voor toeristische doeleinden. 
  • Naar Japan reizen? Lees meer informatie of u het land kunt inreizen en over de lokale coronamaatregelen in Japan in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Japan? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies