Nederland Wereldwijd

Reisadvies Japan

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Vanaf 11 oktober 2022, 00.00 uur (Japanse tijd) worden de inreisbeperkingen voor Japan verder versoepeld: alle reizigers zijn nu welkom. Tot 11 oktober 2022, 00.00 uur (Japanse tijd) gelden er nog inreisbeperkingen voor Japan. Let op: ook vanaf 11 oktober 2022 moeten reizigers nog steeds voldoen aan de vaccinatie- en/of testverplichtingen die de overheid van Japan eist. Lees informatie hierover in de rubrieken Reischecklist Japan en Corona en gezondheid. De kleurcode van het reisadvies voor Japan is voor het grootste deel groen met een klein deel rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in het rode gebied. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.
Laatst gewijzigd op: 29-09-2022
Nog steeds geldig op: 30-09-2022

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het zuidoosten van de stad Fukushima. Dit zijn de geëvacueerde gebieden in Fukushima, delen van Futaba, Litate, Katsurao, Minamisōma, Namie, Okuma en Tomioka. Door de kernramp in 2011 met de Fukushima Daiichi Nuclear Power Station is het te gevaarlijk om daarheen te reizen. De toegang tot een aantal gebieden met een hoge radioactieve straling is verboden.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Japan is voor het grootste deel groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland.
  • Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Japan? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies