Nederland Wereldwijd

Reisadvies Irak

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Vanaf 1 april 2022 zijn er nieuwe maatregelen voor het reizen naar Irak. Bent u minimaal 2 keer gevaccineerd? Dan kunt u naar Irak reizen als u een (uitgeprint) vaccinatiebewijs kunt laten zien. Meer informatie vindt u in de rubriek Coronavirus. Het reisadvies voor Irak is oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 01-04-2022
Nog steeds geldig op: 29-06-2022

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de rode gebieden. Het is te gevaarlijk om naar de rode gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar de rode gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode voor de rest van het land is oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar het oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar Irak? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Irak? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies