NederlandWereldwijd

Reisadvies Guyana

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Er zijn veiligheidsrisico’s ontstaan in het grensgebied tussen Guyana en Venezuela. Op 3 december vond er in Venezuela een referendum plaats over het inlijven van de Essequibo-regio in het westen van Guyana bij Venezuela. De situatie in de grensstrook kan plotseling verslechteren. Reis alleen naar het grensgebied met Venezuela als dit noodzakelijk is. Volg het lokale nieuws. Volg aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. De kleurcode van het reisadvies voor Guyana is gedeeltelijk geel en gedeeltelijk oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 08-12-2023
Nog steeds geldig op: 13-04-2024

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Venezuela. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar het oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar de rest van Guyana, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies