Nederland Wereldwijd

Reisadvies Guinee-Bissau

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van Guinee-Bissau is oranje. De presidentsverkiezingen van eind 2019 zijn gewonnen door Umaro Cissoko Embalo. Niet alle partijen zijn blij met de uitslag. Wees alert en vermijd demonstraties en samenscholingen die vooral in de hoofdstad Bissau voor kunnen komen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 01-04-2022
Nog steeds geldig op: 04-02-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Guinee-Bissau is oranje. Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Guinee-Bissau? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies