Nederland Wereldwijd

Reisadvies Guinee-Bissau

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sinds de laatste presidentsverkiezingen is de veiligheidssituatie in Guinee-Bissau verbeterd. De kleurcode van het reisadvies verandert voor een groot deel van het land van oranje naar geel. Voor het grensgebied met Senegal blijft de kleurcode van het reisadvies op oranje staan. Soms zijn er demonstraties in het land, vooral in de hoofdstad Bissau. Wees voorzichtig en vermijd demonstraties en samenscholingen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg de lokale veiligheidssituatie. De kleurcode van het reisadvies van Guinee-Bissau is geel en oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 18-04-2023
Nog steeds geldig op: 05-06-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen naar het grensgebied met Senegal als dit noodzakelijk is. Het is niet veilig om naar het oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als dit nodig is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar het gebied dat grenst aan Senegal? Dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan die in Nederland.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies