NederlandWereldwijd

Reisadvies Guinee-Bissau

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies van Guinee-Bissau is geel en oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. De politieke situatie in Guinee-Bissau is niet stabiel. Wees voorzichtig en vermijd demonstraties en samenscholingen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg de lokale veiligheidssituatie. Lees meer onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 05-03-2024
Nog steeds geldig op: 24-04-2024

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Senegal. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar het gebied dat grenst aan Senegal? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies